Πολιτισμός

16/05/2022 - 09:00

«Σειρήνιες Γεύσεις: H Γαστρονομία στην Αρχαιότητα»

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου,

συμμετέχοντας στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων,

που έχει καθιερωθεί για τις 18 Μαΐου,

με θέμα για τον φετινό εορτασμό «Η Δύναμη των Μουσείων»

διοργανώνει τις παρακάτω εκδηλώσεις:

 

  1. Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Μυτιλήνης:

Α) Τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2022, στην εκπαιδευτική δράση της Περιοδικής Έκθεσης με τίτλο: «Σειρήνιες Γεύσεις: H Γαστρονομία στην Αρχαιότητα», θα συμμετέχουν οι μαθητές και εκπαιδευτικοί του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου ν. Λέσβου από τις 9:00 έως τις 12:00 π. μ. Η επίσκεψη θα περιλαμβάνει παρουσίαση και περιήγηση  στον θαυμαστό και πλούσιο κόσμο της μαγειρικής και της γαστρονομίας, από την αρχαιότητα ως τους ρωμαϊκούς χρόνους, από αρχαιολόγους της Εφορείας, καθώς  και γνωριμία των μαθητών με τα υλικά κατάλοιπα, όπως μαγειρικά σκεύη και αντικείμενα της  ρωμαϊκής κουζίνας, που φιλοξενεί η έκθεση. Η δράση θα ολοκληρωθεί στο Αίθριο του Μουσείου. Οι  νεαροί επισκέπτες, θα γνωρίσουν από κοντά έναν  «Αρχαίο Ληνό» και θα έχουν την ευκαιρία να εκφραστούν δημιουργικά και να αποτυπώσουν τις δικές τους μαγειρικές ανησυχίες.

 

Β) Την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022, σε συνεργασία με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους  Λέσβου, θα πραγματοποιηθεί στο νέο κτίριο του μουσείου από τις 10:30 π. μ. ως τις 13:30 μ. μ. Συνάντηση Εργασίας των αντιπροσώπων των Μουσείων της Λέσβου, με σκοπό την κοινή προβολή  της πολιτισμικής κληρονομίας του νησιού.

 

  1. Αρχαιολογικό Μουσείο Λήμνου:

Από τις 18 ως τις 20, αλλά και στις 23 Μαΐου 2022, θα πραγματοποιηθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο: «Ταξίδι στο χρόνο και την ιστορία του τόπου μας». Το θέμα του εκπαιδευτικού προγράμματος στηρίζεται στα ευρήματα που φιλοξενούνται στο Μουσείο Λήμνου και προσαρμόζεται στην ηλικία των συμμετεχόντων. Η διάρκεια του προγράμματος είναι 60-90 λεπτά. Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι 20 άτομα. Οι σχολικές μονάδες προσχολικής αγωγής (νηπιαγωγεία),  Α΄ Βάθμιας και Β΄ Βάθμιας εκπαίδευσης του νησιού που ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή μπορούν να καλούν στο τηλ. 22540 22990, καθημερινά 08:00 π.μ. – 15:00 μ.μ. στην υπεύθυνη για τον προγραμματισμό των επισκέψεων: Στέλλα Ποιμενίδου, αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου.

 

  1. Μουσεία και οι Αρχαιολογικές Συλλογές αρμοδιότητας της Εφορείας μας:

Την Τετάρτη, 18 Μαΐου, και ώρες 8:30π.μ. έως  15:30 μ.μ., υποδέχονται το κοινό  με ελεύθερη είσοδο.

Μοιράσου το άρθρο!