Πολιτισμός

11/08/2015 - 08:00

Στην "πρίζα" η Αγιάσος

Με μεγάλη επιτυχία και με την παρουσία διπλάσιου από πέρυσι κόσμου, χθες Δευτέρα 10-8-2015 στις 9 μμ, άνοιξε την αυλαία του το φετινό διήμερο μουσικό φεστιβάλ «Ρίζα στην πρίζα», που φιλοξένησε στο Θέατρό του το Αναγνωστήριο Αγιάσου. Πήραν μέρος τα συγκροτήματα Tas plak kumpanyasi (η κομπανία του γραμμοφώνου), kelebek ensemble (Πεταλούδες), Salia balia Band, τα οποία καταχειροκροτήθηκαν από το πολυπληθές φιλόμουσο ακροατήριο.

Οι ήχοι της ανατολικής μουσικής που ενοποιούν την ελληνική και τουρκική μουσική έσμιξαν με τους ήχους της ροκ που μεταφέρει την παραδοσιακή και ρεμπέτικη μουσική στο σήμερα. Κανονάκι, ούτι, βιολί, κλαρίνο, ακουστική και ηλεκτρική κιθάρα, μπάσο, ακορντεόν, μπαγλαμάς, κρουστά πλημμύρισαν με τις νότες τους και τις μελωδίες τους το Θέατρό του Αναγνωστηρίου προκαλώντας ντελίριο ενθουσιασμού στους ακροατές. Υπέροχες και οι φωνές των Γιώτας Μαϊστρέλλη, Σεράι Γιαλτσίν και Γιώργου Γέργου, ο οποίος με το πάθος που βγάζει στην εκτέλεση των τραγουδιών τα απογειώνει…

Οργανωτική ψυχή του διήμερου φεστιβάλ ο Αγιασώτης από μάνα Αλέξανδρος Γερασίμου, δημοσιογράφος. Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και την Cosmote που είναι οι χορηγοί του φεστιβάλ και προσωπικά τον Αντιπεριφερειάρχη Β. Αιγαίου Θοδωρή Βαλσαμίδη για την καθοριστική βοήθειά του, καθώς και τη Διοικούσα Επιτροπή του Ιερού Προσκυνήματος Παναγίας Αγιάσου για τη διάθεση έξι δωματίων για τη δωρεάν φιλοξενία των μουσικών που συμμετέχουν στο φεστιβάλ ερχόμενοι από διάφορα μέρη της Ελλάδας αλλά και από την Τουρκία.

 

up date 2η μέρα

Συνεχίστηκε για δεύτερη μέρα το μουσικό φεστιβάλ «Ρίζα στη πρίζα» με τη συμμετοχή των συγκροτημάτων «Μουσικό σχήμα», “The huge black garbage bag”, σχήμα Νίκου Ανδρίκου. Το πρόγραμμα τέλειωσε στις 1 πμ ικανοποιώντας τους πολλούς φίλους που για μια ακόμα βραδιά προσήλθαν στο Θέατρο του Αναγνωστηρίου Αγιάσου, για να χαρούν τα παραδοσιακά και ροκ ηχοχρώματα. 

Μοιράσου το άρθρο!