Πολιτισμός

18/06/2019 - 11:03

Στον Καρά Τεπέ εκτός από αγάπη υπάρχουν και “Τα οστά της αγάπης”

Πέμπτη 20 και την Παρασκευή 21 Ιουνίου στο Hope Project Art στο Καρα - Τεπέ στις 9 μ.μ. με ελεύθερη είσοδο

Μετά την μεγάλη περσινή επιτυχία με τους αριστοφανικούς “Όρνιθες”  στο αρχαίο θέατρο Μυτιλήνης, η ομάδα της Commedia dell΄arte επιστρέφει με μια αυτοσχεδιαστική, ερωτοχτυπημένη κωμωδία που θα συζητηθεί! “Τα οστά της αγάπης” γράφτηκαν από την ίδια την ομάδα και αποτελούν καρπό του εργαστηρίου υποκριτικής που πραγματοποιήθηκε στον χώρο του “Hope project” στον Καρέ Τεπέ από τον Οκτώβριο ως τον Ιούνιο.

Οι συμμετέχοντες ασκήθηκαν στον αυτοσχεδιασμό, την σωματική έκφραση, την τεχνική της μάσκας commedia, το τραγούδι, τη ρυθμική αγωγή, το λόγο, την δραματουργία, την αναπνοή και εν γένη στην θεατρική τέχνη.

Το Hope project είναι μια δομή που παρέχει δωρεάν μαθήματα ζωγραφικής και μουσικής σε πρόσφυγες και όχι μόνο, ενώ παράλληλα παρέχει ρούχα, είδη πρώτης ανάγκης στους πρόσφυγες που τα έχουν ανάγκη. Δεν είναι ΜΚΟ αλλά στηρίζεται αποκλειστικά σε δωρεές ιδιωτών. Την ίδια στιγμή στο Hope Project παρουσιάζεται έκθεση με έργα ζωγραφικής των προσφύγων που πήραν μέρος στο πρόγραμμα  “The Hope project Arts”.

 

Η παράσταση “Τα οστά της αγάπης”, παρουσιάζει μια ανατρεπτική ματιά γεμάτη φάρσες και ανατροπές, πάνω στις παγίδες και τα δώρα του έρωτα, αντιμετωπίζοντάς τον,  ανεξάρτητα από το φύλο και την ιδιότητα του καθενός, σαν την δυνατότερη ζωογόνο δύναμη της ύπαρξης και σαν επαναστατική πράξη.

 

Συμμετέχει η ζωντανή ορχήστρα  “Βanda commedia” με τον Παναγιώτη Κολοβό στο κλαρίνο, τον Αλέκο Καφούνη στο σαντούρι, την Δανάη Κολέτσα στο βιολί, τον Βασίλη Κουζινόγλου στην κιθάρα και τη Δέσποινα Σταματάκη στα κρουστά.

Η ομάδα Commedia dell΄ Arte Μυτιλήνης συνεχίζοντας την   δημιουργική και καλλιτεχνική  της πορεία στην θεατρική ζωή της Λέσβου,  προσκαλεί όλους και όλες την Πέμπτη 20 και την Παρασκευή 21 Ιουνίου στο Hope Project Art στο Καρα - Τεπέ στις 9 μ.μ. με ελεύθερη είσοδο  για  να ξεκαρδιστείτε όπως πάντα με τα καμώματα των χαρακτήρων της.

Θα ακολουθήσουν σύντομα παραστάσεις και από τις θεατρικές ομάδες Πλωμαρίου, και  Μανταμάδου.

 

Στην παράσταση “Τα οστά της αγάπης” παίζουν: Μίκα Γκέκα-Πεντρολίνο,  Ελένη Καλαφάτη-Κολομπίνα,  Δημήτρης Καρπούζης-Τζάννι, Μαρία Κουτρώνα-Πανταλόνε,  Dirk Schaelicke- Ντοττόρε ,Αντώνης Μυλωνάς-Ιναμοράτο,  Παναγιώτης Σταθόπουλος-Ματρόνα,  Ηλιάνα Αντωνιάδου-Αρλεκίνο και Ιναμοράτα,  Διονύσης Παύλου-Καπιτάνο

Υπεύθυνος και εμψυχωτής του εργαστηρίου υποκριτικής είναι ο Παναγιώτης Σταθόπουλος, ηθοποιός, απόφοιτος της Ανωτέρας Σχολής Δραματικής Τέχνης του Εθνικού Θεάτρου

Μοιράσου το άρθρο!