Πολιτισμός

08/12/2015 - 07:37

Συναυλία Χορωδίας Animato για την Παγκόσμια Ημέρα Χορωδιακής Μουσικής

Συναυλία στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Χορωδιακής Μουσικής διοργανώνει η Χορωδία Animato την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου και ώρα 20:30 στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης. Η Παγκόσμια Ημέρα Χορωδιακής Μουσικής θεσπίστηκε το 1990 από τη Διεθνή Ομοσπονδία για τη Χορωδιακή Μουσική (IFCM) και έκτοτε γιορτάζεται κάθε χρόνο τη δεύτερη Κυριακή του Δεκεμβρίου.



Στην εκδήλωση τα πέντε τμήματα της Χορωδίας Animato (Παιδική, Εφηβική, Αντρική, Γυναικεία, Μεικτή) θα ερμηνεύσουν ένα  εορταστικό πρόγραμμα επιλεγμένο ειδικά για τη μέρα αυτή με χορωδιακή μουσική από Ελλάδα, Γαλλία, Νότια Αφρική, Αγγλία, ΗΠΑ, Γκάνα, Ιαπωνία, Ιρλανδία, Περού και Βουλγαρία, ενώ το σύνολο βιολιών Arpège υπό τη διεύθυνση της Αγγελικής Ντανιλέβσκα θα παρουσιάσει δύο νέους Mυτιληνιούς σολίστ, τον Δημήτρη Ελευθεριάδη και την Όλγα Κυριάκογλου, σε κονσέρτα για κιθάρα και βιολί αντίστοιχα του Vivaldi.
Τις χορωδίες διευθύνει ο Αντώνης Βερβέρης και συνοδεύουν στο πιάνο οι: Κωνσταντίνος και Λευτέρης Κακάμπουρας, Γεωργία Φωτοπούλου και Νίκη Κεραμέκη, μαζί με τον Στρατή Σκουρκέα στα κρουστά, τον Βλαδίμηρο Σιαμέτη στην κιθάρα και τον Παναγιώτη Κεραμιδά στο μπάσο.

Η είσοδος είναι ελεύθερη
 

Μοιράσου το άρθρο!