Πολιτισμός

25/06/2014 - 19:11

Θεατρική παράσταση : «Το φάντασμα της εξουσίας»

style="text-align: justify;"> 
Η ομάδα ″Commedia Dell’ Arte - Μυτιλήνης″ παρουσιάζει την παράσταση «Το φάντασμα της εξουσίας» το Σάββατο 28 Ιουνίου στο Αρχοντικό Γεωργίαδη (είσοδος ελεύθερη).
Η παράσταση είναι αποτέλεσμα της δουλειάς του θεατρικού εργαστηρίου που πραγματοποιήθηκε τη χειμερινή περίοδο του 2014 στο Αρχοντικό Γεωργιάδη.
Με δάσκαλο και εμψυχωτή τον ηθοποιό Παναγιώτη Σταθόπουλο η ομάδα ερεύνησε τον σωματικό και αυτοσχεδιαστικό κώδικα της Commedia Dell’ Arte.
Ένα θεατρικό είδος με μάσκες και στερεοτυπικούς χαρακτήρες που άνθισε το 15 – 16ο αιώνα σε Ιταλία και Γαλλία και αποτέλεσε τη βάση του σύγχρονου ευρωπαϊκού θεάτρου.
Το Μάρτιο, τις Απόκριες, η ομάδα παρουσίασε ένα πολυσυλλεκτικό ″Βαριετέ″ στο Αρχοντικό Γεωργιάδη με θέατρο σκιών, κουκλοθέατρο, ζωντανή μουσική, χορό, τραγούδι, Commedia Dell’ Arte και νούμερα κλόουν, με μεγάλη ανταπόκριση και επιτυχία!
Το Μάιο οργανώθηκε 15θήμερο σεμινάριο κατασκευής μάσκας και υποκριτικής από τον αργεντινό κατασκευαστή και ηθοποιό της Commedia, Camilo Bentancoiz.
Το έργο που θα παρουσιάσουμε έχει γραφτεί απ’ τα παιδιά της ομάδας, όπου ακολουθούν ένα βασικό σκελετό, αυτοσχεδιάζοντας όμως ελεύθερα κατά τη διάρκεια της παράστασης.
Σας περιμένουμε να διασκεδάσετε με τα παθήματα και τις φάρσες των χαρακτήρων της Commedia, και πού ξέρετε…ίσως αντικρύσουμε και το ″φάντασμα της εξουσίας″!
 

Μοιράσου το άρθρο!