Πολιτισμός

28/05/2013 - 13:40

Θερινός Κινηματογράφος στην Καλλονή - Έναρξη λειτουργίας με το Φεστιβάλ Ταινιών Δράμας

Θερινός Κινηματογράφος στην Καλλονή  - Έναρξη λειτουργίας με το Φεστιβάλ Ταινιών Δράμας

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δαφίων, Το Δημοτικό Σχολείο Δαφίων, Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Δαφίων και το Art Cine Café στα πλαίσια της ενίσχυσης του Δημοτικού Σχολείου Δαφίων, έχουν την τιμή να παρουσιάσουν στο θερινό κινηματογράφο του  Art Cine Café  το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΔΡΑΜΑΣ.  
 
Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.
Οι προβολές θα γίνουν στις 30 και 31  Μαΐου με ώρα έναρξης 21:15.
Οι συνολικές ταινίες μικρού μήκους που θα προβληθούν θα είναι 16, αρκετές από τις οποίες έχουν βραβευθεί και σε άλλα φεστιβάλ εκτός Ελλάδος.  Χαρακτηριστική περίπτωση είναι η ταινία μικρού μήκους Χαμομήλι" του Νεριτάν Ζιντζιρία, η οποία  βραβεύτηκε με το βραβείο καλύτερης μικρού μήκους ταινίας μυθοπλασίας στο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δρέσδης, συνεχίζοντας εκεί που σταμάτησε με τις νίκες και τις αντίστοιχες διακρίσεις στο Φεστιβάλ της Δράμας, αλλά και τις Νύχτες Πρεμιέρας, όπως επίσης και τον χαρακτηρισμό σαν καλύτερη ταινία μικρού μήκους της χρονιάς στα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (θα προβληθεί την πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ). 
 
Λίγα λόγια για τον θερινό κινηματογράφο του  Art Cine Café
 
Σε ένα άλλο δελτίο τύπου για την ενημερώσει του κοινού ότι τις επόμενες ημέρες ανοίγει θερινός κινηματογράφος στην Καλλονή, θα ξεκινούσε με τις κλισέ λέξεις «έναστρος ουρανός , γιασεμί, πασατέμπο κλπ.». Η διαφορά σε αυτό το δελτίο τύπου είναι ότι ο θερινός κινηματογράφος του Art Cine Café αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της new age εποχής της open-air κινηματογραφικής εμπειρίας. 
 
Το ξύλινο πάτωμα, η αναπαύτηκες design πολυθρόνες, ο ήχος Dolby Surround, η κρυστάλλινη οθόνη και τα κοκτέιλ που παραπέμπουν περισσότερο σε ένα είδος cine-lounge bar παρά σε θερινό, καταλήγουν στο συμπέρασμα … ότι τίποτα δεν μπορεί να μείνει ανεπηρέαστο από την εξέλιξη. 
 
Ο θερινός κινηματογράφος του Art Cine Café στην Καλλονή ξεκινάει τις προβολές του στις 30 Μαΐου όπου και για δύο ημέρες θα έχει την τιμή να προβάλει το Φεστιβάλ της Δράμας (σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό σύλλογο Δαφίων, το Δημοτικό Σχολείο Δαφίων και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Δαφίων, με ελεύθερη είσοδος), ενώ τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει και το πρόγραμμα των θερινών προβολών. Στο πρόγραμμα έχουν συμπεριληφθεί όλες οι νέες ταινίες του καλοκαιριού, ενώ θα προβληθούν επίσης και όλες οι μεγάλες ταινίες του χειμώνα.
 
Η γενική είσοδος θα είναι στα 5,5€ ιδιαίτερα μειωμένη, αφουγκράζοντας τις δύσκολες εποχές, ενώ οι καθημερινές προβολές θα ξεκινούν στις 21:30. Για ενημέρωση του κοινού για το πρόγραμμα του θερινού κινηματογράφου θα μπορούν να καλούν στο 2253029931 και στη σελίδα του Art Cine Café στο facebook.

Μοιράσου το άρθρο!