Πολιτισμός

28/05/2015 - 14:36

Θετικά βήματα από το Δήμο Λέσβου για το Beach Street Festival

Ανακοίνωση από το Δήμο Λέσβου:

Σε απάντηση - ενημέρωση σχετικά με τα δημοσιεύματα, που αφορούν την διεξαγωγή του Beach Street Festival, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής.

Η αρμόδια Επιτροπή Ποιότητα Ζωής, με παρόντες εκπροσώπους της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης, αποφάσισε ομόφωνα την ικανοποίηση της πλειονότητας των αιτημάτων της διοργανωτικής αρχής του φεστιβάλ. Αναλυτικότερα εγκρίθηκε:

•  η χρήση των τουαλετών της δημοτικής πλαζ σε 24ωρη βάση

•  η παραχώρηση του χώρου στην αλάνα μπροστά από τον φάρο της Φυκιότρυπας, ώστε να χρησιμοποιηθεί ως μουσική σκηνή

•  η χρήση του δρόμου, που ξεκινά από την πλακόστρωτη πλατεία μέχρι την Φυκιότρυπα, ως πεζόδρομου, σε συνεργασία με την Τροχαία Μυτιλήνης και υπό την εποπτεία της Δημοτικής Αρχής και τέλος,

•  η άδεια λειτουργίας της μουσικής σκηνής να ισχύει για τις 9,19 & 11 Ιουλίου έως τις 04.00 π.μ

Αν θεωρείται μεμπτό ότι, για λόγους χρηστής διαχείρισης Σε και ίσης αντιμετώπισης, αποφασίστηκε να δοθεί στο Δήμο 5% επί των εισιτηρίων που αφορούν μόνο την εκδήλωση του κάστρου, κάτι που ισχύει για όλες τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται εκεί, αλλά και ότι αρνηθήκαμε την χρήση καντίνας εντός του κάστρου, η οποία έχει παραχωρηθεί ήδη σε ιδιώτη, είναι απολύτως άδικο. Αντίθετα, θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τους διοργανωτές του φεστιβάλ, παραχωρήθηκε, κατ’ εξαίρεση, το δικαίωμα κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων στο κάστρο, να πωλούνται παράλληλα με την επιχείρηση της καντίνας, προϊόντα των χορηγών του φεστιβάλ. Επίσης, προτάθηκε η αποκλειστική χρήση καντίνας από τους διοργανωτές του φεστιβάλ στον χώρο της Φυκιότρυπας.

Πιστεύουμε ότι, τέτοιες επουσιώδης λεπτομέρειες δεν αποτελούν ποτέ λόγο ακύρωσης οποιασδήποτε διοργάνωσης και πολύ περισσότερο ενός Φεστιβάλ που φιλοδοξεί να γίνει θεσμός.  

Μοιράσου το άρθρο!