Πολιτισμός

07/12/2012 - 19:51

Τραπεζικός λογαριασμός για την ενίσχυση του Αναγνωστηρίου Αγιάσου

Τραπεζικός λογαριασμός για την ενίσχυση του Αναγνωστηρίου Αγιάσου

Όπως είναι γνωστό η πρωτοφανής θεομηνία της 1ης Δεκεμβρίου 2012 προκάλεσε μεγάλες  καταστροφές στο θέατρο και το Λαογραφικό Μουσείο του Αναγνωστηρίου Αγιάσου. Πλημμύρισαν βεστιάρια, αποθηκευτικοί χώροι, το υπόγειο, αίθουσες μαθημάτων και προκλήθηκαν τεράστιες ζημιές σε ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό, μουσικά όργανα, σκηνικά θεατρικών παραστάσεων, είδη ένδυσης και υπόδησης, παραδοσιακές στολές, θεατρικά κοστούμια κλπ. Επίσης πάρα πολλά εκθέματα της Λαογραφικής Συλλογής Στρατή Τζίνη, που είχαν μαζευτεί με έξοδα, κόπους και θυσίες μιας ζωής, καταστράφηκαν.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Αναγνωστηρίου απευθύνει έκκληση σε κάθε φίλο του Πνευματικού μας Κέντρου να συμβάλει στο μέτρο των δυνατοτήτων του για την αποκατάσταση των ζημιών. Γιατί το Αναγνωστήριο, πανελλήνια γνωστό εδώ και 118 χρόνια, προσφέρει πάντοτε αφιλοκερδώς και πρόθυμα το πολιτιστικό του προϊόν σ’ όλους τους φορείς είτε είναι κρατικοί είτε ιδιωτικοί. Ιδιαίτερα ο πλούτος που αποθησαυρίζει το Λαογραφικό του Μουσείο και τα αρχεία του είναι ανεκτίμητος και αποτελεί κοινή κληρονομιά.

Όποιος θέλει να βοηθήσει μπορεί να καταθέτει την οικονομική του ενίσχυση στον υπ’ αριθμ. 83109742 λογαριασμό όψεως που τηρείται στην Εμπορική Τράπεζα Ελλάδος και στο όνομα ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΡΙΟ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ.

Μοιράσου το άρθρο!