Πολιτισμός

24/07/2019 - 21:00

Τρεις Εκθέσεις στο Αναγνωστήριο Αγιάσου - Ο πολιτισμός είναι εδώ!

Το Αναγνωστήριο Αγιάσου «Η Ανάπτυξη» και το φετινό καλοκαίρι θα πραγματοποιήσει στο Φουαγιέ της αίθουσας του κινηματοθεάτρου του τρεις εκθέσεις:

Στην πρώτη αίθουσα ο πολύ γνωστός Μολυβιάτης, βραβευμένος φωτογράφος και εκλεκτός φίλος του Αναγνωστηρίου, Δημήτρης Ταλιάνης θα εκθέσει μια σειρά από φωτογραφίες του, με Λεσβιακά θέματα και γενικό τίτλο «Αναζητώντας στιγμές». Οι φωτογραφίες θα διατίθενται στους φιλότεχνους σε πολύ λογικές τιμές με σκοπό την ενίσχυση του Αναγνωστηρίου.

Θυμίζουμε ότι στο πολυσχιδές έργο του Δημήτρη Ταλιάνη  δημοσιεύτηκε εκτενές αφιέρωμα στο «Λεσβιακό Ημερολόγιο 2019. Γράμματα-Τέχνες-Πολιτισμός» του Παναγιώτη Σκορδά.

Με αφορμή αυτό το γεγονός ο Παναγιώτης Σκορδάς, αντιπρόεδρος του Αναγνωστηρίου θα εκθέσει όλα τα Λεσβιακά Ημερολόγια που εκδόθηκαν στο νησί μας από το 1914 μέχρι σήμερα.

Στη δεύτερη αίθουσα θα πραγματοποιηθεί έκθεση Λεσβίων Εικαστικών και Φίλων του Αναγνωστηρίου, οι οποίοι δώρισαν τα έργα τους με σκοπό να εκτεθούν και να πωληθούν για ενίσχυση του δοκιμαζόμενου Αναγνωστηρίου. Πρόκειται για συνέχεια της έκθεσης του 2018. Θα παρουσιαστούν έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, ξυλογλυπτικής, κεραμικής, κά.  (Όσα παραμένουν στη διάθεση του σωματείου).

Η επιμέλεια  είναι του Δημήτρη Καραπιπέρη.

Τα εγκαίνια των εκθέσεων θα γίνουν την Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019,  στις 9μμ, παρουσία του Δημήτρη Ταλιάνη  και θα παραμείνουν ανοικτές μέχρι τις 30 Αυγούστου. Ώρες λειτουργίας 10:00 - 14:00 και 19:00 - 22:00. 

Μοιράσου το άρθρο!