Πολιτισμός

31/12/2013 - 18:13

Βραδιά Λυρικού Τραγουδιού

yle="text-align: justify;">Την Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 20:00 θα πραγματοποιηθεί Βραδιά Λυρικού Τραγουδιού στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης. Στη βραδιά συμμετέχουν οι Ευτέρπη Κατσαμάτσα, Χριστίνα Κατσαμάτσα και Χρύσα-Ελένη Σιαμέτη, που με τη συνοδεία της Νίκης Κεραμέκη στο πιάνο θα ερμηνεύσουν έργα των G. Puccini, G. Verdi, W.A. Mozart, κ.α. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Λέσβου και η είσοδος είναι ελεύθερη.
 
Η Ευτέρπη Κατσαμάτσα γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Μυτιλήνη. Οι μουσικές της σπουδές ξεκίνησαν σε μικρή ηλικία με μαθήματα αρμονίου με τον Μ. Δεμερτζή. Αργότερα φοίτησε στο Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης ενώ παράλληλα συμμετείχε στη Νεανική Χορωδία και Φιλαρμονική του Δήμου Μυτιλήνης. Παρακολούθησε μαθήματα αρμονίας με τον Ν. Τσιριγώτη. Είναι τελειόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Παρακολούθησε μαθήματα Κλαρινέτου με τον Χ. Γραωνίδη και Αντίστιξης με τον Γ. Αγγελάκη. Έχει εργαστεί ως καθηγήτρια Σαντουριού στο Μουσικό Σχολείο Κατερίνης και ως υπεύθυνη χορωδιών στα Πολιτιστικά Τμήματα Πολυκάστρου και Κουφαλίων. Είναι στην τάξη τραγουδιού της Μ. Βουλογιάννη και πρόσφατα πήρε το Δίπλωμα Μονωδίας με Άριστα Παμψηφεί με 'Α Βραβείο. Έχει εμφανιστεί ως σολίστ σε πολιτιστικούς χώρους όπως το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών σε προσωπικά ρεσιτάλ και Gala όπερας. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια τραγουδιού με τους Μ. Βουλογιάννη, Ε.Λιώνα και Ν.Σπανό. Πρόσφατα ερμήνευσε το ρόλο της Belinda στην όπερα του H. Purcell «Dido and Aeneas» (14ο Σεμινάριο Μουσικής Κοζάνη) και θα εμφανιστεί ερμηνεύοντας τον ίδιο ρόλο στην παραγωγή του Vault Theatre Plus στην Αθήνα.
 
Η Χριστίνα Κατσαμάτσα γεννήθηκε στην Αθήνα και στη συνέχεια άρχισε την ενασχόληση της με τη μουσική φοιτώντας στο Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης και συμμετέχοντας ως τακτικό μέλος στη Νεανική χορωδία του Δήμου Μυτιλήνης. Το 2004 έλαβε το πτυχίο Αρμονίας από το Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης. Είναι απόφοιτος του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και αργότερα, συνέχισε τις σπουδές της στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μίνιο της Πορτογαλίας, με ειδίκευση στη Διεύθυνση Χορωδίας (τάξη V.Lima). Από το 2011 μελετά τραγούδι με τη σοπράνο Μαρίνα Βουλογιάννη. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τον Νίκο Σπανό, τη Μαρίνα Βουλογιάννη, τον Vitor Lima, την Ghishlaine Morgan κ.α. Ως σολίστ έχει εμφανιστεί σε διάφορους πολιτιστικούς χώρους της Θεσσαλονίκης (Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Τελλόγλειο Ίδρυμα τεχνών κ.α.) και αλλού. Τον περασμένο Ιούνιο πραγματοποίησε το πρώτο της προσωπικό ρεσιτάλ και τον Αύγουστο ερμήνευσε τον ρόλο της “Second woman” από την όπερα «Διδώ και Αινίας» του H.Purcell (14ο Σεμινάριο Μουσικης στην Κοζάνη).
 
Η Χρύσα-Ελένη Σιαμέτη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μυτιλήνη. Τα πρώτα της βήματα ήταν στην Παιδική Χορωδία του Δήμου Μυτιλήνης, υπό τη διεύθυνση Νίκου Τσιριγώτη. Αργότερα ξεκίνησε μαθήματα πιάνου και  ανώτερων θεωρητικών ενώ υπήρξε μέλος της Φιλαρμονικής του Δήμου Μυτιλήνης. Είναι πτυχιούχος Αρμονίας, Αντίστιξης, Φούγκας, και τελειόφοιτος πτυχίου πιάνου. Είναι τελειόφοιτος Μονωδίας στην τάξη της Μαρίνας Βουλογιάννη. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με την C. Studer, τον Ν. Σπανό, τη Μ. Βουλογιάννη και την Ε. Λιώνα, και έχει πάρει μέρος ως χορωδός σε συναυλίες και όπερες με τη Χορωδία Θεσσαλονίκης. Τον Αύγουστο του 2013 συμμετείχε στο 14ο σεμινάριο Κοζάνης και ερμήνευσε τον ρόλο της “Second Witch”. Σήμερα εργάζεται ως καθηγήτρια φωνητικής και φωνητικού συνόλου στο Αριστοξένειο Ωδείο Θεσσαλονίκης.

Μοιράσου το άρθρο!