Ψυχολογία - Σχέσεις

01/09/2021 - 08:56

Φτιάξε μια ασπίδα προστασίας!

γράφει η Χαρά Ζήκα*

Οι περισσότεροι νομίζουν ότι οι σκέψεις πετάγονται ξαφνικά στο μυαλό μας χωρίς να τις ελέγχουμε. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι όλα προέρχονται από το υποσυνείδητο, το οποίο εκπαιδεύσαμε οι ίδιοι να λειτουργεί με ένα συγκεκριμένο τρόπο. Το υποσυνείδητο είναι μια αποθήκη πληροφοριών και σκέψεων που μπορούν να υλοποιηθούν στη ζωή μας ή στο σώμα μας. Έτσι, όταν του στέλνουμε σκέψεις υγείας και δύναμης, το υποσυνείδητο τις υιοθετεί και η ζωτικότητα αντικατοπτρίζεται στο σώμα μας. Αντίθετα, αν του στέλνουμε μηνύματα αρρώστιας, φόβου, αποτυχίας και ανασφάλειας, αυτό θα φροντίσει ώστε να ρυθμιστεί η βιοχημεία του σώματός μας κατά τέτοιο τρόπο ώστε να επαληθευθούν οι σκέψεις μας.

Είναι στο χέρι μας λοιπόν να εκπαιδεύσουμε το μυαλό μας να πειθαρχεί και να κάνει θετικές σκέψεις ώστε να ζούμε με αρμονία και ισορροπία. Ο νους λειτουργεί αδιάκοπα κάνοντας καθημερινά πολλές αρνητικές σκέψεις. Όταν όμως τον απασχολούμε δημιουργικά, δεν έχει περιθώρια να μεγαλοποιεί αυτές τις σκέψεις. Είναι σημαντικό να φτιάξεις μια ασπίδα προστασίας, προφυλάσσοντας τον εαυτό σου από τις δικές σου αρνητικές σκέψεις αλλά και των άλλων.

Το υποσυνείδητο ανταποκρίνεται πολύ καλά στην φαντασία.  Έτσι, όταν σκέφτεσαι κάτι άσχημο, φαντάσου ότι είναι μια φούσκα δίπλα από το κεφάλι σου. Πες «διαλύσου» και οραματίσου ότι η φούσκα σπάει, διαλύεται κι εσύ δεν ξανακάνεις  τέτοιου είδους σκέψεις. Όταν αναγκάζεσαι να συναναστρέφεσαι μίζερους, ενοχλητικούς ή κουτσομπόληδες ανθρώπους, φαντάσου ότι ένα ενεργειακό κέλυφος από λαμπερό φως σε περιβάλλει, το οποίο δεν αφήνει τίποτα άσχημο να εισχωρήσει. Έτσι θα προστατεύεις το υποσυνείδητό σου από άχρηστες πληροφορίες.

Μην ξεχνάς ότι πρέπει να ελέγχεις την κατάστασή σου πολύ συχνά.  Κάθε μία ώρα ρώτα τον εαυτό σου πώς αισθάνεται, παρατήρησε τη στάση σώματος που έχεις και τις γκριμάτσες του προσώπου σου. Νιώθεις ηρεμία ή ένταση; Δώσε μια σφιχτή αγκαλιά στον εαυτό σου και επιβεβαίωσέ τον ότι θα τον φροντίζεις και θα τον στηρίζεις. Αφουγκράσου το παιδί που κουβαλάς μέσα σου και ικανοποίησε τα αιτήματά του ώστε να μπορέσεις να ζήσεις σαν ενήλικας. 

Καλό φθινόπωρο!

 

* Η Χαρά Ζήκα είναι Χημικός, Δρ. Φαρμακευτικής, συγγραφέας του βιβλίου «Έρωτας, Χημεία & Σεξ»-Εκδόσεις Ιανός και δημοσιογράφος. Ζει τη Μυτιλήνη και αρθρογραφεί κάθε Τετάρτη στο Lesvosnews.net στη στήλη "Η αλχημεία του έρωτα"

Μοιράσου το άρθρο!