Ψυχολογία - Σχέσεις

13/03/2019 - 07:27

Πώς θα γίνεις τυχερός στον έρωτα;

yle="text-align: justify;">Γράφει η Χαρά Ζήκα *

Καλή σαρακοστή φίλοι μου!

Περάσαμε υπέροχες μέρες με κέφι και χαρά. Το καρναβάλι της Μυτιλήνης με εντυπωσίασε με τον κόσμο που συμμετείχε αλλά και με την τέλεια οργάνωση!

Παρά το γεγονός ότι αυτές οι μέρες είναι αφιερωμένες στη διασκέδαση, υπάρχουν κι αυτοί που γκρινιάζουν πάντα! Άκουσα αρκετούς να παραπονιούνται ότι δε βρίσκουν το άλλο τους μισό. Όλοι οι φίλοι τους παντρεύονται, κάνουν οικογένεια αλλά αυτοί υποστηρίζουν ότι είναι άτυχοι στον έρωτα. Άλλοι θεωρούν ότι βρίσκονται με τον λάθος άνθρωπο ενώ αξίζουν κάτι καλύτερο στη ζωή τους.


Σαφώς η τύχη παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή μας, έχει τη δύναμη να μεταμορφώνει τόσο την επαγγελματική όσο και την προσωπική μας ζωή. Μπορεί να αλλάξει τα πάντα, προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο, μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα. Είναι εκπληκτικό όμως πώς κάποιοι άνθρωποι είναι συνεχώς δέκτες καλής ή κακής τύχης. Μήπως δεν είναι και τόσο τυχαίο τελικά;


Επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι οι τυχεροί άνθρωποι νιώθουν ότι βρίσκονται συνεχώς μπροστά σε ευκαιρίες, ότι γνωρίζουν ανθρώπους που ασκούν ευεργετική επίδραση στη ζωή τους, παίρνουν ορθές αποφάσεις, οι στόχοι τους πραγματοποιούνται και έχουν την ικανότητα να μετατρέπουν την κακοτυχία σε καλοτυχία. Κι αυτό γιατί δεν παραπονιούνται αλλά χαμογελούν, γίνονται συμπαθείς στους άλλους, εμπιστεύονται τη διαίσθησή τους, είναι εξωστρεφείς και παντού βλέπουν ευκαιρίες. Το αναπάντεχο που περιμένουμε, δεν είναι και τόσο αναπάντεχο. Είναι πανταχού παρόν, αρκεί να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά, αυτό είναι η τύχη!


Αν κι εσύ δυσκολεύεσαι να γνωρίσεις έναν σύντροφο που θα σου αλλάξει τη ζωή, άλλαξε πρώτα τον τρόπο σκέψης σου. Και οπωσδήποτε γίνε πιο κοινωνικός, πήγαινε σε πάρτι και ασχολήσου με νέες δραστηριότητες. Αν ανήκεις στην άλλη κατηγορία, δηλαδή έχεις σύντροφο αλλά πιστεύεις πως είναι λίγος για σένα, κάνε πρώτα μια αυτοανάλυση. Η αυτογνωσία είναι το πρώτο βήμα για την ευτυχία μας σ’ αυτή την ωραία περιπέτεια που λέγεται ζωή.

 

 

* Η Χαρά Ζήκα είναι Χημικός, Δρ. Φαρμακευτικής, συγγραφέας του βιβλίου «Έρωτας, Χημεία & Σεξ»-Εκδόσεις Ιανός και δημοσιογράφος.  Ζει τη Μυτιλήνη και αρθρογραφεί κάθε Τετάρτη στο Lesvosenws.net στη στήλη "Η αλχημεία του έρωτα"

Η φωτογράφιση έγινε στο Ουζερί του Κουτσομύτη, Ζαλόγκου 25, όπου περάσαμε υπέροχα και μας εξυπηρέτησαν τέλεια!!! Φύγαμε με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Μοιράσου το άρθρο!