Ψυχολογία - Σχέσεις

20/03/2019 - 08:25

Σουναμιτισμός για νεότητα και μακροζωία!

Γ

ράφει η Χαρά Ζήκα *

Θα έχετε παρατηρήσει ότι πολλές νεαρές κοπέλες κάνουν σχέση με άντρες πολύ μεγαλύτερης ηλικίας. Σαφώς παίζει ρόλο το χρήμα, όπως πολύ καλά σκεφτήκατε. Ωστόσο υπάρχουν και άλλοι παράγοντες όπως αναφέρουν επιστημονικές μελέτες. Μια εξήγηση είναι ότι στους άντρες η τεστοστερόνη μετά τα 40-46 χρόνια μειώνεται και αυξάνονται τα οιστρογόνα που είναι γυναικείες ορμόνες!


Αυτή η μεταβολή στη βιοχημική ισορροπία έχει ως συνέπεια να αυξάνονται τα επίπεδα της ωκυτοκίνης, μιας ορμόνης που κάνει τον άνθρωπο πιο πιστό και αφοσιωμένο, να ζητά ηρεμία και ισχυρούς συναισθηματικούς δεσμούς. Αυτό εκτιμούν οι νέες γυναίκες στους ώριμους άντρες και πολλές φορές δημιουργούνται τόσο κοντινοί δεσμοί που πρέπει να κρατιούνται μεγάλες αποστάσεις από το…οπτικό πεδίο της συζύγου!


Πάντως οι άντρες που συνευρίσκονται με νέες γυναίκες έχει αποδειχτεί ότι ζουν περισσότερο. Αυτή τη γνώση την κατείχε ο άνθρωπος από πολύ παλιά. Αναφέρεται ότι όταν ο βασιλιάς  Δαβίδ έφτασε σε προχωρημένη ηλικία και ένιωσε τις δυνάμεις του να τον εγκαταλείπουν, οι Εβραίοι γιατροί του συνέστησαν να έχει συνεχώς δίπλα του, μέρα και νύχτα, την παρθένα Αμπισάχ της Σουνάμης. Έτσι, η μέθοδος ονομάστηκε σουναμιτισμός.


Μάλιστα στη Γαλλία το 18ο αι. ήταν μια πανάκριβη συνήθεια της αριστοκρατίας.  Πίστευαν πως η αναπνοή και ο ιδρώτας νεαρών αγοριών και κοριτσιών επηρεάζει θετικά την υγεία ατόμων του αντίθετου φύλου προσφέροντάς τους τόνωση και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Γι’ αυτό πλέον και πολλές γυναίκες έχουν ένα toy-boy, επιθυμώντας με τον τρόπο αυτό να παρατείνουν τη νεότητά τους.


Βέβαια οι επιστήμονες αναφέρουν ότι μόνο οι υγιέστεροι και πιο επιτυχημένοι, μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι μπορούν να προσελκύουν νεότερα άτομα! Επίσης έχει βρεθεί ότι οι νεότερες γυναίκες έχουν περισσότερες γνώσεις σε θέματα υγείας και διατροφής και μπορούν να φροντίσουν καλύτερα έναν άντρα με αποτέλεσμα να ζήσει περισσότερο.

 

* Η Χαρά Ζήκα είναι Χημικός, Δρ. Φαρμακευτικής, συγγραφέας του βιβλίου «Έρωτας, Χημεία & Σεξ»-Εκδόσεις Ιανός και δημοσιογράφος.  Ζει τη Μυτιλήνη και αρθρογραφεί κάθε Τετάρτη στο Lesvosenws.net στη στήλη "Η αλχημεία του έρωτα"

Μοιράσου το άρθρο!