Ρεπορτάζ Αγοράς

12/06/2023 - 20:00

Με μεράκι από το Πλωμάρι..... BIOMERAKI

Είμαστε ό,τι τρώμε. Και αυτό που τρώμε καθορίζει τις σκέψεις, τη ζωή μας, το παρόν, το μέλλον και το πεπρωμένο μας»
Alexis Carrel, ιατρός-βιολόγος, Νόμπελ Ιατρικής

Η παραπάνω φράση αποτέλεσε και αποτελεί την βασική έμπνευση της οικογένειας του Ευστρατίου και  της Ευδοκίας Ξυπτέρα στην προσπάθεια τους να παράγουν και να προσφέρουν στον καταναλωτή προϊόντα που ξεχωρίζουν. Η  βαθιά  τουςγνώση, η μακροχρόνια ιστορία στην καλλιέργεια και την παραγωγή και οι πιστοποίηση  αποτελούν τη μεγαλύτερη εγγύηση ότι τα προϊόντα  είναι αγνά.

 

Πως προέκυψε το όνομα BIOMERAKI

Ο κ. Ευστράτιος Ξυπτεράς μας εξηγεί: 

"Όταν πήραμε την απόφαση να μοιραστούμε με τον κόσμο τα καλά που παράγει η γη μας, το κάναμε με πλήρη γνώση και συνείδηση της ευθύνης μας: να προσφέρουμε ποιοτικά, βιολογικά, προϊόντα σε όλους εσάς. Ακόμα περισσότερο όμως, θέλαμε να μοιραστούμε ένα μοναδικό χαρακτηριστικό που κάνει τη διαφορά: το μεράκι μας.

Έτσι προέκυψε και το όνομα των προϊόντων μας, από τις δύο λέξεις που τα χαρακτηρίζουν, «βιολογικό» και «μεράκι». BIOMERAKI λοιπόν, για να απολαύσετε στο σπίτι σας, μια σειρά από αγνά, βιολογικά προϊόντα.


Η μεστωμένη γνώση και εμπειρία σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας επιτρέπουν στα μέλη της οικογένειάς μας να έχει τον απόλυτο έλεγχο σε κάθε βήμα, έτσι ώστε να εξασφαλίζουμε ότι όλα τα αγαθά που φτάνουν σε εσάς είναι κορυφαίας ποιότητας!

Άλλωστε, τα προϊόντα μας συνοδεύονται από Πιστοποίηση Βιολογικής Καλλιέργειας από τον οργανισμό TÜV AUSTRIA Hellas, ενώ διαθέτουμε και βεβαίωση οικοτεχνίας, που εγγυάται την υψηλού επιπέδου μεταποιητική εργασία που γίνεται στις νεόδμητες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις μας στο αγρόκτημά μας στην πλούσια και εύφορη γη στο Πλωμάρι της όμορφης Λέσβου."

δδ


Ενδεικτική Λίστα Προϊόντων


• Βιολογικό ελαιόλαδο
• Βιολογική σάλτσα τομάτας
• Βιολογικά αρωματικά φυτά & βότανα
(Ανθός ρίγανης, δενδρολίβανο, φασκόμηλο κ.α.)
• Βιολογικά μελισσοκομικά προϊόντα:
Μέλι θυμαρίσιο
Μέλι ερείκης
Μέλι καστανιάς
Μέλι αγριολούλουδων και βοτάνων
Πολυανθική γύρη
Βασιλικός πολτός
Βάμμα πρόπολης
Κηραλοιφή
• Βιολογικές μαρμελάδες από φρούτα τοπικών ποικιλιών
(Αχλάδι, βερίκοκο, κυδώνι, μήλο, σύκο κ.α.)
• Σαπούνι από βιολογικό ελαιόλαδο
• Βιολογικά γλυκά του κουταλιού
(Βύσσινο, μήλο κ.α.)
• Βιολογικοί φυσικοί χυμοί
(Αχλάδι, βύσσινο κ.α.)

*Για όλα τα προϊόντα τηρούνται αυστηρά οι αρχές βιολογικής καλλιέργειας και εκτροφής, και είναι περιορισμένης παραγωγής.
*Η παραγωγή μαρμελάδων, γλυκών του κουταλιού, σαλτσών κ.α. γίνεται μέσω της οικοτεχνίας με παραδοσιακές συνταγές χωρίς την χρήση χημικών.
*Στα προϊόντα οικοτεχνίας ενδέχεται να εμφανιστούν αποκλίσεις σε χρωματισμό και γεύση, ακριβώς επειδή χρησιμοποιούμε πρώτες ύλες από διαφορετικές τοπικές ποικιλίες, σε διαφορετικές φάσεις ωρίμασης και συγκομιδής, και βέβαια χάρη στην απουσία χρήσης χρωστικών ουσιών και συντηρητικών. »

 

Ιδιόκτητες εγκαταστάσεις

Η επιχείρηση έχοντας πλέον αποκτήσει τις νεόδμητες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της, προχωρά στα επόμενα βήματα-στόχους, όπου ένα από αυτά είναι μελλοντικά (άμεσα) το κτίριο να καταστεί επισκέψιμο. Ο επισκέπτης μεταξύ άλλων θα μπορεί να δει και να μάθει για την μέλισσα, να τρυγήσει ο ίδιος το μέλι του, να συλλέξει τον βασιλικό πολτό του, να πραγματοποιήσει μελισσοθεραπεία - εισπνοές του εσωτερικού αέρα της κυψέλης.

δδ
Η οικογένεια Ξυπτερά εντός του κτιρίου

Για την κατασκευή του κτιρίου η οικογένεια ευχαριστεί όσους βόηθησαν στην επίτευξη του στόχου. Κατά σειρά κατασκευής  :

 1. Κακέ Γιώργο, (Πολιτικός Μηχανικός)    2.  Περκατή Δημήτρή, (χωματουργικές εργασίες) 3. Αντώνη Π.,  (καλούπια)  4. Χρήστο Τ, ( χτίσιμο πέτρας) 5. Ρωμυλιώτη-Χριστέλη Παναγιώτη, (προμήθεια και τοποθέτηση κουφωμάτων, ξυλουργικές εργασίες) 6. Αντωνάκα Γρηγόρη, (ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, σύνδεση Α.Π.Ε) 7. Κακνή Εμμ. & Βελούτσο Παναγ., (χωματουργικές-οικοδομικές εργασίες) 8. Μαϊστρέλη Νικόλαο, (Αγιάσος, κατάστημα αγροτικών μηχανημάτων-υλικών οικοδομής κ.λ) 9.  Μάγδα και Νίτσα Μανιατέλλη, (κατάστημα χρωμάτων κ.λ) 10.  Πέτσιο Μιχάλη «MP-ENERGY”,  Φωτοβολταϊκά Συστήματα 11. Βιδαλάκη Θανάση-STEELBESS, (κατασκευή και προμήθεια μελισσοκομικού εξοπλισμού)

Επίσης η οικογένεια ευχαριστεί το γραφείο Γεωτεχνικών Μελετών  Δεϊλόγκος Γατσής Ο.Ε. ,  τις (δημόσιες) υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση –βοήθεια που προσέφεραν,  όπως την  Δ/νση Δόμησης, το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, την Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης, την Δ/νση Κτηνιατρικής και την Δ/νση Βιομηχανίας

 

 infο:

Τρύγονας Πλωμάρι

Trigonas / Plomari, Lesvos, 81200 Greece

+302251083929

+306974065658

biomeraki@yahoo.com

 

  Δείτε περισσότερες φωτογραφίες: 

Μοιράσου το άρθρο!