Συνεντεύξεις

27/05/2013 - 19:56

Αποκαλυπτική συνέντευξη Προέδρου ΑΕΛ Καλλονής κ. Ν. Μιχαλάκη στην Αφροδίτη Σταυράκη

Αποκαλυπτική συνέντευξη Προέδρου ΑΕΛ Καλλονής κ. Ν. Μιχαλάκη στην Αφροδίτη Σταυράκη

trong>Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε σήμερα ο Πρόεδρός της ΑΕΛΚ, Νίκος Μιχαλάκης, στην Αφροδίτη Σταυράκη, στο studio του Astra Radio, (93,2 Fm), μία μέρα μετά τον θρίαμβο της Καλλονής και την είσοδό της στη Super League.

Ο Πρόεδρος της ΑΕΛΚ αναφέρθηκε στο άγχος που κυρίευσε τους παίχτες της ομάδας την Κυριακή, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ήταν σίγουρος για την πρόκριση της ΑΕΛΚ στη Super League. Παράλληλα απαντά σε όλα τα ερειστικά σχόλια του πρώην Προέδρου του Ολυμπιακού Βόλου, Αχιλλέα Μπέη και ανταπαντά σε όλους τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς εναντίον των Καλλονιατών υπογραμμίζοντας ότι «κάποιοι θα δουν τι μπάλα παίζουν τα πλυσταριά». Χωρίς ενδοιασμούς εξηγεί στην Αφροδίτη Σταυράκη ότι οι αναγκαίες παρεμβάσεις στο γήπεδο γίνονται με ρυθμούς χελώνας,, αλλά ότι ο ίδιος θα κάνει ό,τι μπορεί, ώστε σύντομα ο Ταρλάς να είναι πραγματικό γήπεδο.

«Χρειαζόμαστε πάρα πολλές δυνάμεις και κάλλιστα περισσότερες από αυτές που έχουμε δείξει ως τώρα για να πετύχουμε τα σαλόνια της Super League. Και αυτό θα κάνουμε θα το κάνουμε!». Με αυτή τη δήλωση ξεκίνησε τη συνέντευξη ο Ν. Μιχαλάκης, ζητώντας καταρχήν συγγνώμη για τη βραχνή φωνή του, την οποία φυσικά απέδωσε στους χτεσινούς πανηγυρισμούς.

«Από την Πέμπτη που σκεφτόμουν το παιχνίδι και ένιωσα πολύ χαλαρός. Είχα μία σιγουριά, δεν ξέρω που οφείλονταν. Σε πολύ εύκολα παιχνίδια όπως στα Γιαννιτσά, όταν ήμασταν 2-1 έτρεμα. Από την αρχή δεν φοβήθηκα ποτέ αυτό το παιχνίδι, ήμουν σίγουρος», αναφέρει. Δεν συνέβη το ίδιο όμως και με το σύνολο της ομάδας: «Τα παιδιά είχαν πάρα πολύ άγχος και αυτό φάνηκε στον αγώνα. Δυστυχώς αυτό που αισθανόμουν εγώ δεν μεταφέρθηκε στα παιδιά γιατί αναλογίστηκαν τη δυσκολία του αγώνα. Φάνηκε ότι είχαν άγχος. Βάραιναν τα πόδια, όπως λέμε. Εάν δεν βάραιναν τα πόδια, αν δεν ήταν το τελευταίο κρισιμότερο παιχνίδι, σήμερα θα ήμασταν ακόμα καλύτεροι».

Σε σχέση με το στοίχημα που κέρδισε η ΑΕΛΚ επεσήμανε: «Η Λέσβος πάει η Α΄ Εθνική, Super League όχι μόνο η Καλλονή. Είναι ψυχική ανάταση για τον κόσμο. Αυτό που έγινε είναι δείγμα του τι μπορούμε να καταφέρουμε ως νησί, δείγμα για όλο το λεσβιακό λαό».

Σε σχέση με τις σκληρές δηλώσεις Μπέου για το «ψαροχώρι Καλλονής», ο Ν. Μιχαλάκης αναρωτιέται: «Ε καλά, τώρα να μιλά ο κ. Μπέος είναι λίγο παράξενο, εφόσον δηλώνει ότι δεν έχει καμία σχέση με τον Ολυμπιακό λόγου. Τώρα από ποια θέση μιλά ο κ. Μπέος. Δεν το καταλαβαίνω αυτό. Εν πάσει περιπτώσει δεν είναι και ο ιδανικότερος άνθρωπος για να κάνει κηρύγματα συμπεριφοράς».

Εκκλησία αντί για επεισόδια

«Δεν είναι πρώτη φορά, είμαστε συνηθισμένοι από αυτή τη συμπεριφορά τους. Κι από την άλλη δεν παίζουμε και για πρώτη φορά. Αλήθεια όμως, μιας που μας κατηγορούν για ποια επεισόδια μας μιλάνε αυτοί οι άνθρωποι; Πέρσι στη Β’ Εθνική δεν είχαμε κανένα επεισόδιο, φέτος το ίδιο. Δεν μας κρίνει κανένας από έναν αγώνα. Οι φωτογραφίες από το γήπεδο δείχνουν ότι είμαστε εκκλησία», ανέφερε σχολιάζοντας τις δηλώσεις Καραγιάννη ότι θα κινηθεί νομικά καταγγέλλοντας επεισόδια.

Για τις παρεμβάσεις στο γήπεδο: «Η αλήθεια είναι ότι ο Δήμος κινείται με ρυθμούς χελώνας, αυτό δεν μας ικανοποιεί. Εμείς έχουμε άλλους ρυθμούς. Προσπαθούμε να τους βάλουμε στον δρόμο που πρέπει, ώστε να μπορούμε να παίζουμε στο σωστό γήπεδο Super League. Όσον αφορά τις δηλώσεις για τα πλυσταριά, όταν θα παίζουμε στον Ταρλά θα δουν τι δύναμη έχουν τα πλυσταριά. Αυτό που έγινε χτες πάντως πρέπει να είναι η σημαία μας για τον Δήμο. Και πιστεύω ότι θα συντονιστούν όλοι, δήμος και Περιφέρεια, τοπικοί φορείς. Για να πάμε μπροστά».

Σε σχέση με σκληρή στάση που τηρεί: «Η Καλλονή έχει δεχτεί μεγάλο πόλεμο από ντόπιους παράγοντες. Αυτή η ΕΠΣ Λέσβου δεν ξέρω τι σφιγγοφωλια είναι, η διοίκηση! Τι σκοπούς εξυπηρετούν. Κατευθύνουν το ποδόσφαιρο σε ανθρώπους δήθεν, πάντως όχι για το καλό του ποδοσφαίρου. Κάποιοι ενοχλούνται που δεν είναι μες στη διοίκηση της ΑΕΛΚ. Αλλά θα συνεχίσουν να παραμένουν εκτός. Σε όλους δόθηκε ευκαιρία, δουλέψαμε και συνεργαστήκαμε σωστά με αυτούς που έμειναν κοντά μας. Αυτούς που σκέφτονται τον εαυτούλη τους μόνο δεν τους θέλουμε».

Για Αιολικό: «Ημουν παρα πολύ διαλλακτικός. Τους έδωσα μια μεγάλη ευκαιρία για καινούρια ευκαιρία. Να φτιάξουμε μια ομάδα όπως πολλοι μου λένε. Η ΑΕΛΚ για παράδειγμα δεν εκπροσωπεί την Καλλονή, αλλά όλο το νησί. Τους έδωσα την ευκαιρία να κάνουν καινούριο ξεκίνημα. Και αυτό το όνομα θα κρατήσω, «καλλονή».

«Τον αιολικό τον έχουν καταντήσει ένα πτώμα, το οποίο από τους σάρκες του τρέφονται κάποιοι παράγοντες. Εμένα μ αρεσει να δημιουργώ να χτίζω από την αρχή, τα έτοιμα τα μαγαζιά τα χαρίζω σε αυτούς».

Παρά τον ντόπιο πόλεμο, «τα καταφέραμε. Το είχα πει πέρσι στην κοπή της πίτας ότι η Καλλονή είναι η Αργώ και ότι θα βρει το λιμάνι της και ότι το λιμάνι της είναι η Σουπερ Λίγκ. Και συτό το καταφέραμε Δεν παραγοντίζουμε. Πέρσι το προσπαθήσαμε, φέτος το καταχτήσαμε. Ο,τι λέμε το κάνουμε, δεν κοροϊδέψαμε κανέναν. Όταν κατέβηκε η ΑΕΛΚ στη Μυτιλήνη, κάποιοι το είδαν κάπως. Όμως κάναμε φιλάθλους τους λέσβιους. Ήρθαμε για να μείνουμε και θα μείνουμε. Η Αργώ έφτασε στο λιμάνι της».

Για τους φιλάθλους τόνισε: «Εχουμε καλό φίλαθλο κοινό. Κάποιοι λένε ότι θα το κάνουμε εκκλησία. Κάποιοι άλλοι ότι είναι αδιάφορο. Εμένα μ’ αρέσει, έχουμε το καλύτερο φίλαθλο κοινό. Το καλύτερο για μένα είναι ότι έχουμε οικογένειες, μανάδες, γιαγιάδες, παππούδες παιδιά, έρχονται όλοι μαζί στην εκδήλωση αυτή».

Σε σχέση με την παρουσία γυναικών στο φίλαθλο κοινό σχολίασε: «Γιατί ενοχλεί κάποιους η παρουσία των γυναικών στο γήπεδο; Αν κάποιοι αναφέρονται στην παρουσία των γυναικών στις κερκίδες ως πρόβλημα, προφανώς έχουν κόμπλεξ, έχουν πάθει πλάκα και είναι losers (σ.σ. χαμένοι), for ever!».

 

Μοιράσου το άρθρο!