Συνεντεύξεις

01/07/2019 - 20:38

Β. Ανδρεαδέλλη: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε για τα δύσκολα, απαντώ με νούμερα σε όλα όσα με χρεώνουν»

Την πρώτη της συνέντευξη σε τοπικό μέσο ενημέρωσης παραχώρησε η υποψήφια Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Ανδρεαδέλλη, μιλώντας στα «ΠΟΛΙΤΙΚΑ» τόσο για την απόφασή της να συμμετάσχει στο εθνικό ψηφοδέλτιο όσο και για την «Ηλιακτίδα» στην οποία είναι Πρόεδρος και διαχειρίζεται μεγάλο κομμάτι ευθύνης του μεταναστευτικού.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που κατεβαίνω υποψήφια», μας λέει η ίδια και ρωτώντας την ακριβώς για την πτώση των ποσοστών του κυβερνώντος κόμματος στις Αυτοδιοικητικές εκλογές ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αρχικά θεωρώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έδειξε ότι ήρθε για τα δύσκολα και το απέδειξε όταν ανέλαβε τη χώρα στην κατάσταση την οποία ήταν. Πιστεύω λοιπόν ότι αυτές οι εκλογές είναι οι πιο σημαντικές των τελευταίων χρόνων και πρέπει να δοθεί η ευκαιρία στην κυβέρνηση να ξεδιπλώσει όλη τη βεντάλια του έργου της. Όσο κι αν κάποιοι προτρέχουν όλα τα δεινά του τόπου να τα φορτώσουν στον ΣΥΡΙΖΑ, αν και υπάρχουν δύσπιστοι απέναντι στην πολιτική που εφαρμόστηκε τα τελευταία χρόνια, πρέπει να υποστηρίξουμε ότι όλοι μας είδαμε το νοικοκύρεμα του τόπου , του κράτους μας γενικότερα αλλά και την εξοικονόμηση πόρων που μας έκαναν να ξεκινάμε για τον δρόμο ανάπτυξης που διαφαίνεται στην πορεία, αν και εφόσον μας δοθεί η ευκαιρία να συνεχίσουμε αυτό που ξεκινήσαμε. Παράλληλα τα έργα που έχουν μπει σε μια πορεία αποδεικνύουν την ορθή διαχείριση των κονδυλίων αλλά και το έργο της κυβέρνησης, που υπερέβησαν πολλές φορές τις δυνάμεις τους για να τα καταστήσουν πραγματικότητα».

Η αλήθεια είναι ότι η Βασιλική Ανδρεαδέλλη έχει δεχτεί έντονη κριτική για τη θέση την οποία κατέχει ως σήμερα. Η ιστορική μετακίνηση των προσφύγων –μεταναστών και το βάρος που έχουν επωμιστεί τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, έχει διχάσει την κοινή γνώμη σε ό,τι αφορά και στην ύπαρξη των Μη κυβερνητικών Οργανώσεων στο νησί και κατά πόσο υπερισχύει η θετική τους ή η αρνητική τους πλευρά.

Σήμερα η Βασιλική Ανδρεαδέλλη ως Πρόεδρος της «Ηλιακτίδας» απαντά στα κακώς κείμενα με νούμερα, που έχουν να κάνουν τόσο με τις δομές που έχουν στηθεί στο νησί και έχουν δώσει πάμπολλες θέσεις εργασίας τόσο και στη βοήθεια που προσφέρεται στις ευάλωτες ομάδες των προσφύγων –μεταναστών, αλλά και στις ντόπιες που έχουν ανάγκη υποστήριξης.

Η ίδια μας λέει «Δεν προλαβαίνω να νιώσω και να επεξεργαστώ όλα αυτά που με χρεώνουν και αυτό γιατί ο όγκος της δουλειάς είναι μεγάλος. Σε όλα αυτά που μου προσάπτουν αυτά που έχω να καταθέσω είναι νούμερα που αποδεικνύουν το πόσο έχουμε βοηθήσει προς όλες τις κατευθύνσεις. Όσο για τη λάσπη που μπορεί να πετάξει ο καθένας, έχω να προσθέσω ότι στην «Ηλιακτίδα» σήμερα εργάζονται άνθρωποι από όλους τις κομματικές παρατάξεις, και οι έλεγχοι είναι εξαντλητικοί σε κάθε περίπτωση, παράλληλα οι καθυστερήσεις στις πληρωμές έχουν να κάνουν με τα συνοδευτικά έγγραφα που απαιτούνται και με τις διαδικασίες που πραγματοποιούνται και είναι ενταγμένες στα ευρωπαϊκά στάνταρντ και πρωτόκολλα.

«Αποδέχθηκα μετά από ώριμη σκέψη και με αίσθημα ευθύνης την πρόταση να είμαι υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Λέσβου στις επερχόμενες εκλογές. Θεωρώ πως είναι μια ευκαιρία να προωθηθούν τα προβλήματά μας στην κεντρική διακυβέρνηση του κράτους και να δοθούν οι λύσεις, γνωρίζοντάς τα από πρώτο χέρι ως μόνιμη κάτοικος της Λέσβου».

 

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη εδώ 

 

Μοιράσου το άρθρο!