Συνεντεύξεις

21/09/2013 - 08:24

Καρτάλης: Έχουμε προβλήματα με τον Δήμο Λέσβο

yle="text-align: justify;">Μιλώντας στο "Sentragoal 103,3" o γενικός διευθυντής της Καλλονής Προκόπης Καρτάλης έκανε λόγο για εμπλοκή πολιτικών στο ζήτημα του γηπέδου.

Επίσης στον "Sentragoal 103.3" μίλησε ο περιφερειάρχης Νάσος Γιακαλής, λέγοντας πως αν δοθούν τα χρήματα από την ΓΓΑ και αν εγκρίνει ο Δήμος τις μελέτες θα είναι έτοιμο το στάδιο για το ματς με τον Παναθηναϊκό στις 8 Δεκεμβρίου.

Ο Προκόπης Καρτάλης μιλώντας στον Sentra 103,3 είπε: "Ο κ. Γιακαλής μαζί με τον υπουργό Δικαιοσύνης, ο κ Αθανασίου έχουν κάνει μια φιλότιμη προσπάθεια να παίξει η ομάδα στο γήπεδο της. Έχουμε μεγάλα προβλήματα εδώ από τους τοπικούς παράγοντες μέχρι τον Δήμο της Λέσβου που μας δημιουργεί πολλά προβλήματα. Δεν θέλουν αυτοί οι άνθρωποι, έχουν τα δικά τους προβλήματα με τις πολιτικές παρατάξεις και βγάζουν τα κόμπλεξ τους πάνω στην ομάδα βγαίνουν στην τηλεόραση λένε καλά λόγια και μετά λένε γιατί τα είπα.

Έχουμε εδώ στην Μυτιλήνη έναν άνθρωπο που θέλει να βάλει λεφτά κα θέλουν να τον διώξουν, δεν θα το καταφέρουν. Εμείς κάνουμε προπόνηση έρχεται η Παρασκευή και φεύγουμε. Όλα τα παιχνίδια είναι εκτός ίσως και για αυτό να παίζουμε καλά, γιατί δεν έχουμε το άγχος της έδρας αλλά το θέλουμε αυτό.

Η αντίδραση θα είναι πολύ δυνατή. Κάνει υπομονή ο πρόεδρος αλλά όταν έρθει η ώρα θα τους πάρει και θα τους σηκώσει. Πρώτη φορά ομάδα ανεβαίνει στην Super League πάει τόσο καλά. Ο Πλατανιάς έφτιαξε γήπεδο με λεφτά του δήμου πέρασαν, πέρασαν τέσσερις μήνες και δεν έγινε τίποτα.

Είναι πολύ δύσκολο έχω πάει σε όλα τα δημοτικά συμβούλια αν δείτε τι γίνεται εκεί μέσα θα τρελαθείτε. Έγινε μια χορηγία για τις μελέτες για να προχωρήσει το θέμα και ήθελαν να περάσει ένας μήνας.

Σε ένα δημοτικό συμβούλιο ο ένας κάνει 30 ώρες να σηκώσει το χέρι του για να ψηφίσει. Έμείς δεν είχαμε ασχοληθεί ποτέ με την πολιτική είναι να κάνει εμετό όλοι αυτοί ήθελαν να είναι μέσα στην ομάδα. Ο πρόεδρος τους έχει κάνει πέρα δεν τους θέλει αν ανακατεύονταν όλοι αυτοί θα παίζαμε τοπικό αυτή είναι η επιτυχία της ομάδας.

Η ομάδα θα αντέξει γιατί είναι δεμένοι όλα αυτά έκαναν την ομάδα πιο δυνατή. Ο κ. Μαντζουρκής είναι μάνα σε τέτοιες τις περιπτώσεις. Έχουμε φτιάξει ένα σύνολο που θα αντέξει.

Ο δήμαρχος σήκωσε τα χέρια και το ανέλαβε ο κ. Γιακαλής το ανέλαβε για να το τρέξει αλλά σε κάθε δημοτικό συμβούλιο περνάει κάτι με χίλια ζόρια. Ο πρόεδρος είναι 4 5 μέρες στην Ελλάδα έρχεται για να δει τα παιχνίδια και φεύγει.

Σε μια εκπομπή είχα πει ότι τέλη Νοεμβρίου θα μπούμε στο γήπεδο αλλά ευτυχώς δεν είπα το έτος. Όταν ακούς τον περιφεριάρχη να λέει δεν μπορώ να ρισκάρω να σας πω πότε μακάρι να παίξουμε με τον Παναθηναϊκό. Να ξέρετε ότι η ομάδα αυτή μπαίνει σε κάθε παιχνίδι 50 .000 ευρώ μέσα 15. 000 πληρώνουμε στο γήπεδο".




Ο Νάσος Γιακαλής στον Sentra 103,3: "Η Καλλονή με μια πολύ καλή εμφάνιση ανέβηκε στην Α' Εθνική. Απο εκεί και πέρα εγώ αν και δεν είχα αρμοδιότητα γιατί δεν είναι θέμα της περιφέρειας, είπα ότι πρέπει να αρχίζουμε να βλέπουμε το θέμα γιατί αν η ομάδα ανέβει θα έχουμε και τις υποθέσεις του γηπέδου.

Από όταν ανέβηκε ξεκίνησε η διαδικασία, μετά από 50 μέρες υπήρχα διαφωνίες μεταξύ του δήμου της Γενικής Γραμματείας. Έιχε έρθει και ο υπουργός αθλητισμού ο Ιωαννίδης μαζί με τον κ. Αθανασίου Υπουργό Δικαιοσύνης και είπαν ότι θα στηριχθεί ο δήμος προκειμένου να γίνει το γήπεδο της Μυτιλήνης και να μπορεί να παίξει η ομάδα.

Κάποια στιγμή με πήραν τηλέφωνο, μου ζήτησαν να πάω σε μια σύσκεψη γιατί είχε κολλήσει το θέμα εγώ ανταποκρίθηκα και είπα ναι. Έτρεξα το θέμα ετοίμασα μελέτες πήγα στη Γ.Γ.Α. πρέπει να πω ότι οι υπάλληλοι του τεχνικού τομέα με βοήθησαν όλοι και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ετοιμάστηκαν οι μελέτες.

Ο τρόπος που έγιναν οι μελέτες ήταν συγκεκριμένος και πληρώθηκαν από την Καλλονή έγινα αποδεκτή αυτή η δωρεά είναι στον Δήμο. Τώρα ελέγχονται από τον Δήμο είναι μεγάλη γραφειοκρατία πρέπει να ελεγχθεί το στέγαστρο και ο φωτισμός.

Περιμένουμε την χρηματοδότηση υπάρχει μεγάλη συμβολή από τον κ.Αθανασίου που φρόντισε να βοηθήσει στο να βρεθούν τα χρήματα. Είναι 1.350 και άλλες 200 χιλιάδες από το δήμο πρέπει να γίνουν απαραίτητα χώροι υγιεινής, ο τάπητας, τα καθίσματα, το στέγαστρο, ο φωτισμός επιπλέον κερκίδες.

Από την στιγμή που ο Δήμος θα τις ελέγξει και θα τις παραδώσει και θα δοθούν τα χρήματα θα γίνουν διαδικασίες εξπρές. Πρέπει τα χρήματα να βγουν από την γενική γραμματεία και πρέπει ο Δήμος να μου παραδώσει τις τεχνικές μελέτες. Θα το σπρώξω πολύ το θέμα, οι δυο μήνες πήγαν χαμένοι, είναι γεγονός υπήρχαν προβλήματα.

Είναι ένα θέμα που ενώνει όλους τους Μυτιληνιούς και δεν πρέπει να τους χωρίζει από την στιγμή που θα κάνουμε την προκήρυξη του έργου και μπει ο εργολάβος μέσα, υπάρχουν τμήματα που μπορούν να γίνουν από 40 μέρες μέχρι 50 κάποια καθυστέρηση στον φωτισμό θα υπάρξει γιατί θα έρθουν από το εξωτερικό κάποια πράγματα.

Πρέπει κάποιοι να υπερβάλλουν, να τρέξουν, να ξενυχτήσουν και να αφιερώσουν ένα σαββατοκύριακο. Εγώ διαβεβαιώνω ότι από την στιγμή που έρθουν τα χαρτιά στα χέρια μου θα γίνουν σε χρόνο ρεκόρ.

Για να γίνουν όλα αυτά επισκέφτηκα γήπεδα, έκανα πράγματα υπήρχαν διαφορά προβλήματα. Χωρίς καμία δέσμευση αν μου τα δώσουν μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου και έρθουν στα χεριά της περιφερείας πιστεύω ότι το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό (8/12) μπορεί να γίνει στην Μυτιλήνη. Άμα τελειώσει με το καλό αυτό το `έργο τότε θα μιλήσω έχω φτιάσει στα όρια μου βλέπεται το προβολή έχει το νησί με αυτή την ομάδα είναι κρίμα".

Μοιράσου το άρθρο!