Συνεντεύξεις

04/10/2023 - 07:30

Π. Βάλεσης: προτέρημα του Παναγιώτη Χριστόφα να ΕΝΩΝΕΙ και όχι να ΔΙΧΑΖΕΙ

Με τον Παναγιώτη Βάλεση μπορεί να διαφωνεί κάποιος αλλά σίγουρα όλοι του αναγνωρίζουν ότι έχει το θάρρος της γνώμης και δεν είναι από τους ανθρώπους που "μασάνε τα λόγια τους" για να είναι αρεστοί.. Παραμένει σταθερός στις απόψεις του, δεν κάνει συμβιβασμούς για να πάρει αξιώματα και καρέκλες. Το έδειξε κατά την θητεία του στο τωρινό δημοτικό συμβούλιο που γρήγορα τράβηξε το δρόμο της "ανεξαρτησίας"  καθώς διαφώνησε με την δημοτική αρχή του Στρατή Κύτελη κυρίως για το θέμα της Βάστριας.

 O Παναγιώτης Βάλεσης είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Μυτιλήνης με τον συνδυασμό "ΜΠΡΟΣΤΑ"  του Παναγιώτη Χριστόφα. 

Λίγες ημέρες πριν τις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου ο Παναγιώτης Βαλέσης δέχτηκε να μας απαντήσει σε ερωτήσεις που μάλλον δεν είναι καθόλου εύκολες και δεν ανήκουν στις "ψηφοθηρικές συνεντεύξεις".

Με καθαρές θέσεις και απαντήσεις  σε όλα ο Παναγιώτης Βάλεσης μιλάει στο Lesvosnews.net 

Μιλώντας με όρους ποδοσφαιρικούς…. Πως έγινε η μεταγραφή σας από την «δεξιά ομάδα Κύτελη» στην «κεντρώα ομάδα Χριστόφα» ; Μήπως ήσασταν αρκετό καιρό «ελεύθερος»; 

Με ποδοσφαιρικούς όρους ξεκινάτε με "φάουλ". Και αυτό έχει να κάνει με τις "ταμπέλες" που βάζετε. Τόσο η ομάδα Κύτελη είχε πάρα πολλούς Κεντρώους-Πασόκ, όπως και η ομάδα Χριστόφα είναι πολυσυλλεκτική. Προσωπικά με τον Παναγιώτη Χριστόφα διατηρώ εδώ και χρόνια φιλική σχέση. Μάλιστα αν δεν είχα δώσει το λόγο μου στον κύριο Κύτελη στις προηγούμενες εκλογές θα ήμουνα υποψήφιος μαζί του. Τα τελευταία περίπου δύο χρόνια συντάχθηκα από την πρώτη στιγμή μαζί του, όταν με έκανε κοινωνό του σχεδίου του για τον Δήμο Μυτιλήνης, προτείνοντας μου παράλληλα να είμαι υποψήφιος με τον  συνδυασμό του.

 

Ο συνδυασμός του Π. Χριστόφα θα λέγαμε ότι ένας πολυσυλλεκτικός συνδυασμός όπου εκπροσωπούνται όλες οι πολιτικές τάσεις. Μήπως όμως αυτό είναι μειονέκτημα, καθώς αυτή η ανομοιομορφία,  μπορεί να επηρεάσει την λειτουργία της Δημοτικής Αρχής του Π. Χριστόφα εφόσον εκλεγεί Δήμαρχος;

 Η αυτοδιοικητική κίνηση ΜΠΡΟΣΤΑ είναι μία ομάδα που χτίστηκε τα δύο τελευταία χρόνια και είναι ένα μείγμα νέων ανθρώπων, επαγγελματικά και κοινωνικά καταξιωμένων με την προσθήκη κάποιων "έμπειρων" αυτοδιοικητικών.

Ο συνδετικός κρίκος ΟΛΩΝ είναι η δίψα να δούμε τον τόπο μας να "σηκωθεί" από το τέλμα που έχει περιέλθει. Δεν υπάρχουνε κομματικές ταυτότητες, υπάρχει το ΘΕΛΩ να προσφέρω στον τόπο μου για εμάς και τα παιδιά μας. Και βέβαια το "ΟΡΑΜΑ" αυτό σηματοδότησε το πρόσωπο του Παναγιώτη Χριστόφα που έχει ήδη δώσει τα δικά του δείγματα γραφής στην τοπική κοινωνία, με απόλυτη επιτυχία νομίζω.

 

Είστε από τους ελάχιστους υποψηφίους που κράτησαν σταθερή θέση ενάντια στη δημιουργία νέας δομής μεταναστών στο νησί μας. Η Βάστρια όμως προεκλογικά δεν είναι και τόσο ψηλά στην ατζέντα των υποψηφίων  Δημάρχων.  Γιατί συμβαίνει αυτό και σε περίπτωση που είστε η νέα δημοτική αρχή πως θα αντιδράσετε σε ενδεχόμενη λειτουργία της Βάστριας; 

Κράτησα την "θέση" που είχαμε ως παράταξη από την αρχή και που για αυτή μας εξέλεξε ο κόσμος. Μάλιστα "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΉΘΗΚΑ" πράττοντας κατά συνείδηση εδώ και δυόμισι χρόνια, για αυτό και για κάποιους άλλους λόγους από την δημοτική αρχή του κυρίου Κύτελη. Πιστεύω δε ότι τα γεγονότα, με δικαιώσανε. Βέβαια η στάση μου αυτή, είχε για εμένα "προσωπικό κόστος" αλλά δεν μετανιώνω ούτε στιγμή.

Σε ότι αφορά την "Βάστρια" πίστευα και πιστεύω ότι αποτελεί "ΒΟΜΒΑ" για το νησί της Λέσβου. Βόμβα περιβαλλοντολογική, οικονομική, τουριστική και πάνω από όλα ΕΘΝΙΚΗ. Μένω σταθερός στις απόψεις μου και όποιος έχει δει απο κοντά το "τερατούργημα" αυτό, είναι απίθανο να έχει άλλη άποψη. 

Ο Παναγιώτης Χριστόφας ήταν παρών σε όλους τους αγώνες κατά της δημιουργίας της Βάστριας. Εξάλλου μόλις πρόσφατα δήλωσε ότι θα πιέσει για την μη λειτουργία της. Όμως μην ξεχνάτε ότι η Βάστρια έχει ήδη γίνει και η λειτουργία της είναι καθαρά κυβερνητική απόφαση.

Εν κατακλείδι, για όσους "φιλοσοφούνε" γύρω από το μεταναστευτικό τους θυμίζω ότι πρόσφατα η Σουηδία κατέβασε τον στρατό στον δρόμο για να μπορέσει να επιβάλει την τάξη από τα ανεξέλεγκτα επεισόδια που δημιουργούσανε οι μετανάστες. Ακόμα τους προτρέπω να μελετήσουνε το παράδειγμα της Δανίας, που από πρώτη χώρα που άνοιξε τα σύνορα της και τους δέχτηκε, εφαρμόζοντας φιλομεταναστευτική πολιτική, έγινε η χώρα που αυστηροποίησε τόσο πολύ την νομοθεσία της γύρω από αυτό το θέμα, φτιάχνοντας δομές μεταναστών σε χώρα της Αφρικής και όχι στο έδαφος της περιορίζοντας τις ροές που είχε κατά 98% σε έναν χρόνο

δδ

Εκτός από το θέμα της Βάστριας τι άλλο δεν πήγε καλά στην δημοτική αρχή του Στρατή Κύτελη;

- Πολλά πράγματα δεν πήγανε καλά. Το βασικότερο κατά την άποψη μου, είναι ότι ο Δήμαρχος έδωσε τα κλειδιά του δήμου από την πρώτη στιγμή σε συγκεκριμένα άτομα. "Κάποιοι" από αυτούς θεωρήσανε ότι διοικούνε το "μαγαζί" τους και γράψανε τον πολίτη στα παλιά τους τα παπούτσια.

- Ενδιαφερόντουσαν για την πελατειακή τους ομάδα και πέραν αυτού ουδέν. Η έλλειψη ελέγχου από πλευράς δημάρχου, έφερε αλαζονεία σε αυτούς και στο τέλος τον "εγκατέλειψαν" όλοι, δείχνοντας τον με το δάχτυλο ως τον μοναδικό υπεύθυνο της αποτυχίας, προσπαθώντας να του φορτώσουνε την κατακραυγή του κόσμου. Και μάλιστα χωρίς να ενδιαφερθούνε στιγμή για την λειτουργία του δήμου και των δημοτών παρά μόνο για το δικό τους προσωπικό "πολιτικό μέλλον".

Όπως λέγεται ο νυν Δήμαρχος Στρατής Κύτελης στηρίζει Παναγιώτη Χριστόφα. Αυτό δεν είναι μια τεράστια αντίφαση…. Ο Π. Χριστόφας να ασκεί έντονη κριτική στην παρούσα Δημοτική Αρχή και ο επικεφαλής της παρούσας Δημοτικής Αρχής να τον στηρίζει! 

- Αυτή η ερώτηση νομίζω πρέπει να απαντηθεί από τον κύριο  Κύτελη και όχι από εμένα. Αν ισχύει, τότε προφανώς αναδεικνύεται το προτέρημα του Παναγιώτη Χριστόφα να ΕΝΩΝΕΙ και όχι να ΔΙΧΑΖΕΙ.

 

Γιατί ο Δημότης Μυτιλήνης να ψηφίσει Παναγιώτη Χριστόφα και γιατί να επιλέξει εσάς ως  Δημοτικό Σύμβουλο;

Σε ό,τι αφορά τον Παναγιώτη Χριστόφα, θα έλεγα ότι είναι άνθρωπος χαμηλών τόνων, πολύ εργατικός, μεθοδικός και πραγματικά έχει σχέδιο και όραμα για τον δήμο Μυτιλήνης. Επίσης έχει πολύ όρεξη για δουλειά και πάνω από όλα ενώνει άξιους ανθρώπους σε έναν κοινό σκοπό, μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες και κομματικά υποζύγια.

Τέλος σε ό,τι με αφορά, αισθάνομαι ίσος μεταξύ ίσων, σίγουρα πιο έμπειρος τώρα πια, έστω και με αυτόν τον τρόπο και το μόνο που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι με την όποια πείρα διαθέτω θα προσπαθήσω για το καλύτερο και το μόνο σίγουρο είναι ότι πάντα θα κοιτώ τους συνδημότες μου στα μάτια, γιατί έτσι έμαθα να πορεύομαι στην ζωή μου.

 

δφ
Από την πρόσφατη επίσκεψη του συνδυασμού στην Αγιάσο (τόπος καταγωγής του Παναγιώτη Βαλέση)

Μοιράσου το άρθρο!