Συνεντεύξεις

24/09/2023 - 07:56

Σ. Καραγεωργίου: Γιατί δεν θα μπορούσα να είμαι υποψήφιος με τον Στεφανή

Ανήκει στον χώρο της ΝΔ από τότε που θυμάται τον εαυτό του, όπως είπε σε συνέντευξή του στο «ΕΜΠΡΟΣ» (Ανδρονίκη Κουτσαβλή) , ο Στρατής Καραγεωργίου ωστόσο αυτό -όπως επισημαίνει- δεν τον απέτρεψε να διαχωρίσει την θέση του από πολιτικές που θεωρεί ότι βλάπτουν τον τόπο του, όπως ήταν το μεταναστευτικό. Θυμίζουμε ότι τον Ιανουάριο του 2020 όταν είχε δηλώσει την παραίτησή του από πρόεδρος της Νομαρχιακής σημείωνε: «Μετά από έξι χρόνια ως Πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Λέσβου είμαι στη δυσάρεστη θέση να παραιτηθώ από τη θέση αυτή, διαφωνώντας με τις ενέργειες της Ν.Δ. όσον αφορά το νησί της Λέσβου, παραμένω απλό μέλος του κόμματος».

 

Η πορεία

Η ενασχόληση του με τα κοινά ξεκινά στη διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων, όταν το 1988 εκλέχθηκε μέλος στο συμβούλιο της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ ένα χρόνο αργότερα αναδείχθηκε γενικός γραμματέας της ΟΝΝΕΔ Πεδίου Άρεως. Επίσης από το 1989 έως το 1993 διετέλεσε μέλος της Κεντρικής Γραμματείας Συνδικαλιστικού - Αγροτικού της ΟΝΝΕΔ.

Όταν ολοκλήρωσε τις σπουδές του ως Γεωπόνος, είχε ήδη παντρευτεί και ακολούθως όταν επέστρεψε στη Μυτιλήνη το 1995 είχε αποφασίσει να μην ασχοληθεί ξανά με τα κοινά. Ωστόσο, όπως ομολογεί, δεν άντεξε και πολύ.

Την τριετία 2004 - 2007 εκλέχθηκε Αντιπρόεδρος του Παραρτήματος Αιγαίου του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και την ίδια περίοδο περίπου εκλέχθηκε υπεύθυνος Αγροτικού τομέα στη ΝΟ.Δ.Ε. Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας.

Η παρουσία του στη τοπική αυτοδιοίκηση τοποθετείται το 2007 όταν εκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος στον Καποδιστριακό Δήμο Πολιχνίτου, τόπο καταγωγής του, ενώ από το 2011 μέχρι το 2019 ήταν Δημοτικός Σύμβουλος Λέσβου και παράλληλα μέλος σε διάφορες επιτροπές και συμβούλια της τοπικής αυτοδιοίκηση.

Η καθοριστικότερη περίοδος της ενασχόλησής του με τα κοινά ήταν από το 2013 έως το 2019 που διετέλεσε Πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Λέσβου . «Ήταν η περίοδος της κυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά, μετά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με όλα τα τραγελαφικά, που συνέβησαν (δημοψήφισμα, μεταναστευτικό κ.α.), της εκλογής του Κυρ.Μητσοτάκη ως προέδρου της ΝΔ και τελικά την ανάδειξη της κυβέρνησης με πρωθυπουργό Μητσοτάκη. «Θεωρώ ότι καταφέραμε τότε να κρατήσουμε ζωντανό το κόμμα της ΝΔ στο νησί μας», αναφέρει στην συνέντευξή του.

Γιατί υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος

«Πιστεύω ότι ολοκλήρωσα ένα κύκλο στο πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης και ότι στην Περιφέρεια, αν εκλεγώ, μπορώ να προσφέρω πολύ περισσότερα μέσα από τη πολιτική αλλά και την επαγγελματική μου εμπειρία. Επίσης οι διάφορες πολιτικές παρεμβάσεις που γίνονται τα τελευταία χρόνια στην τοπική αυτοδιοίκηση στη Λέσβο, με οδήγησαν να κατέβω υποψήφιος ως Περιφερειακός Σύμβουλος με έναν ανεξάρτητο υποψήφιο Περιφερειάρχη, της ίδιας πολιτικής ιδεολογίας με εμένα, όπως είναι ο Κώστας Μουτζούρης» απαντά επισημαίνοντας τους λόγους που επέλεξε να είναι για πρώτη φορά υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος

Στις προτεραιότητες ο Αγροτικός Τομέας

Στις προτεραιότητές του βρίσκεται η πρωτογενής παραγωγή και ειδικότερα ο αγροτικός τομέας. «Με εφόδιο την ενασχόληση μου με τη πολιτική και την αυτοδιοίκηση και την επαγγελματική ιδιότητα του Γεωπόνου με εμπειρία στα Ευρωπαϊκά προγράμματα και τις γεωργικές μελέτες, πιστεύω ότι μπορώ να βοηθήσω τον τόπο μου αποτελεσματικά, ειδικά στον αγροτικό τομέα που αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς τομείς για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας. Θεωρώ ότι πρέπει να ενταθεί η προσπάθεια της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για την ανάπτυξη και προβολή των τοπικών προϊόντων, τη μεταποίηση και τη διασύνδεση του αγροτικού τομέα με τον τουρισμό. Η αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων, η ανάπτυξη ποιοτικής γεωργίας και κτηνοτροφίας (π.χ. βιολογικής κ.α.), η λήψη μέτρων που θα βοηθήσουν στη μείωση του κόστους παραγωγής και μεταφοράς των αγροτικών προϊόντων, η ορθολογική διαχείριση των πόρων, η «ευφυής γεωργία» θα βοηθήσουν τη βιώσιμη ανάπτυξη του αγροτικού τομέα του νησιού και θα πρέπει να αποτελέσουν στόχους της Περιφέρειας» αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Δεν θα μπορούσα να είμαι υποψήφιος με τον κ. Στεφανή»

«Δεν θα μπορούσα για κανένα λόγο να είμαι υποψήφιος με τον κ.Στεφανή. Παραιτήθηκα από Πρόεδρος ΝΟ.Δ.Ε. κυρίως λόγω των ενεργειών του κ. Στεφανή όταν ήταν ειδικός συντονιστής για το προσφυγικό από τις 23/10/2019.

Ξέρετε ανήκω στον πολιτικό χώρο της ΝΔ, αλλά πάνω από όλα είμαι Λέσβιος και δεν μπορούσα να δεχτώ ενέργειες που κατέστρεφαν το νησί μου.

Ο κ. Στεφανής την εποχή εκείνη δεν είχε έρθει ποτέ σε επικοινωνία με τη ΝΟ.Δ.Ε. Λέσβου, παρά τις διαμαρτυρίες μας στον κομματικό μηχανισμό. Αποφάσιζε μόνος του για κατασκευή δομών φιλοξενίας μεταναστών σε διάφορα μέρη του νησιού, δημιουργώντας εντάσεις και διαμαρτυρίες των κατοίκων. Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν η μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων της Λέσβου με οργανωτή τον Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη στις 22/01/2020 και την απόβαση των ΜΑΤ στις 25/02/2020 στη νησί μας για να εφαρμόσουν την πολιτική του συντονιστή, δέρνοντας τους Μυτιληνιούς» είπε στο «Ε» αναφερόμενος στους λόγους που συνηγόρησαν στην επιλογή του συνδυασμού με τον οποίο είναι υποψήφιος. Καταλήγοντας υπογραμμίζει: «Κατεβαίνω υποψήφιος με τον Κώστα Μουτζούρη γιατί είναι ένας άνθρωπος ίδιων πολιτικών πεποιθήσεων με εμένα, με γνώση, εμπειρία και σαφές σχέδιο για την ανάπτυξη του τόπου. Ήταν δίπλα στους κατοίκους της Λέσβου όλο αυτό το διάστημα και γνωρίζει τα προβλήματά τους από πρώτο χέρι. Επιτέλεσε σημαντικό έργο ως Περιφερειάρχης την τετραετία που διανύουμε, το οποίο θα συνεχίσει δυναμικά συμπληρώνοντας το επιτελείο του με νέους ανθρώπους. Βάζει τον τόπο πάνω από τις κομματικές ταυτότητες».

 

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης:

πηγη: ΕΜΠΡΟΣ

Μοιράσου το άρθρο!