Συνεντεύξεις

22/06/2019 - 13:27

Σταμάτης Μαλέλης : Τώρα όσο ποτέ ο τόπος έχει ανάγκη τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη

 Ο γραμματέας Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής, Σταμάτης Μαλέλης, υποψήφιος στη Β΄ Πειραιά, δηλώνει στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι μόνο η δημοκρατική παράταξη μπορεί να αναχαιτίσει τη Δεξιά που όπως όλα δείχνουν έρχεται αυτοδύναμη στην εξουσία. Καθιστά υπεύθυνο γι΄ αυτή την εξέλιξη τον ΣΥΡΙΖΑ και προσδιορίζοντας τον πήχη της εκλογικής επίδοσης για το ΚΙΝΑΛ υπογραμμίζει: «Όσο το δυνατόν ψηλότερα. Τώρα ο τόπος έχει ανάγκη τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη. Εμείς μπορούμε να πάμε τη χώρα μπροστά».

 Σχετικά με το αν θα συνεργαστεί το Κίνημα Αλλαγής με τη ΝΔ εφόσον δεν έχει αυτοδυναμία, ο Σταμάτης Μαλέλης τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Το τι θα κάνουμε θα το αποφασίσει ο κυρίαρχος λαός. Εμείς θέλουμε την ψήφο του λαού για να αποφύγουμε τις περιπέτειες. Έχουμε δείξει ότι στα δύσκολα βάζουμε πλάτη. Να απευθύνετε βέβαια το ερώτημα και στους άλλους που στα δύσκολα πετροβολούσαν όταν άλλοι έδιναν μάχη να σωθεί η χώρα». Επισημαίνοντας δε ότι οι διαφορές με τη Δεξιά παραμένουν προσθέτει: «Βεβαίως έχουμε τον αυτόνομο ρόλο μας. Όταν όμως κινδυνεύει η πατρίδα μπαίνουμε μπροστά. Μην ξεχνάτε ότι είμαστε η παράταξη του Αντρέα Παπανδρέου».

   Όσο για την υποψηφιότητά του στη Β΄ Πειραιά δηλώνει ότι θα είναι τιμή του να εκπροσωπεί τους πολίτες στις γειτονιές που μεγάλωσε.  

   Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του Σταμάτη Μαλέλη στον Μιχάλη Μιχαήλ για το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων είναι το εξής:

 

 

   Γιατί κάποιος να ψηφίσει το Κίνημα Αλλαγής, κύριε Μαλέλη; Αρκεί μόνο η σκληρή κριτική στη ΝΔ και η αποδοκιμασία του ΣΥΡΙΖΑ;

   Είναι σαφές ότι έρχεται μία σκληρή Δεξιά για την οποία αποκλειστικά υπεύθυνος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Η δημοκρατική παράταξη είναι η μόνη που μπορεί να αναχαιτίσει τη Δεξιά. Για να γίνει όμως αυτό πρέπει ο λαός με την ψήφο του να μας δώσει τη δύναμη που χρειαζόμαστε. Εμείς δεν είμαστε η παράταξη των αντί. Είμαστε η παράταξη των πράξεων.

   Τι έχετε να προτείνετε στους Έλληνες πολίτες για την επόμενη μέρα μετά τα μνημόνια; Πώς θα δουν καλυτέρευση στη ζωή τους;

   Έχουμε ήδη καταθέσει το πρόγραμμα Ελλάδα που αφορά όλες τις κοινωνικές τάξεις. Το πρόγραμμα μας με λίγες λέξεις είναι μείωση φόρων, κίνητρα στις παραγωγικές τάξεις και στους νέους, αλλά και θωράκιση του κοινωνικού κράτους.

   Από την αναγνώριση των media στις δύσκολες λαϊκές γειτονιές της Β΄ Πειραιά. Εύκολη η μετάβαση; Τι σας λέει ο κόσμος;

   Αυτές είναι η γειτονιές που μεγάλωσα. Εδώ αντρώθηκα, εδώ πολιτικοποιήθηκα. Είμαι δίπλα σ΄ αυτούς τους ανθρώπους και στα προβλήματα τους. Η οικογένεια μου ήταν πολύ φτωχή, και η φτώχεια σφυρηλατεί άλλους χαρακτήρες. Θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου για αυτές τις γειτονιές.

   «Η ΝΔ είναι ο ιδεολογικός μας αντίπαλος και ο ΣΥΡΙΖΑ ο πολιτικός», λέτε στο Κίνημα Αλλαγής επιμένοντας στον αυτόνομη πολιτικό του ρόλο. Ταυτόχρονα προτείνετε εθνική συνεννόηση για να βγει οριστικά η χώρα από την κρίση. Εξηγείστε την αντίφαση;

   Δεν υπάρχει αντίφαση. Και βέβαια έχουμε αυτές τις διαφορές. Βεβαίως έχουμε τον αυτόνομο ρόλο μας. Όταν όμως κινδυνεύει η πατρίδα μπαίνουμε μπροστά. Μην ξεχνάτε ότι είμαστε η παράταξη του Αντρέα Παπανδρέου.

   Θα συνεργαστείτε με τη ΝΔ, μετεκλογικά, για να διασφαλίσετε την πολιτική σταθερότητα; Θα στηρίξετε κυβέρνηση Μητσοτάκη ή θα γίνουν νέες εκλογές με απλή αναλογική;

   Το τι θα κάνουμε θα το αποφασίσει ο κυρίαρχος λαός. Εμείς θέλουμε την ψήφο του λαού για να αποφύγουμε τις περιπέτειες. Έχουμε δείξει ότι στα δύσκολα βάζουμε πλάτη. Να απευθύνετε βέβαια το ερώτημα και στους άλλους που στα δύσκολα πετροβολούσαν όταν άλλοι έδιναν μάχη να σωθεί η χώρα.

   Με αφορμή την υπόθεση Βενιζέλου δέχεστε κριτική ότι επιλέξατε να πάτε σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Τι απαντάτε;

   Ακολουθούμε μία αυτόνομη πορεία. Έχουμε τις δικές μας προοδευτικές προτάσεις τις οποίες καταθέτουμε στην κρίση του ελληνικού λαού

   Ποιος είναι τελικά ο πήχης των εκλογών για το ΚΙΝΑΛ;

   Όσο το δυνατόν ψηλότερα. Τώρα ο τόπος έχει ανάγκη τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη. Εμείς μπορούμε να πάμε τη χώρα μπροστά.

 

Μοιράσου το άρθρο!