Τουρισμός

14/03/2024 - 13:30

Παρουσία του Δήμου Μυτιλήνης στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση του Βερολίνου

Στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση Internationale TourismusBorse (ΙΤΒ) του Βερολίνου έδωσε το «παρών» ο Δήμος Μυτιλήνης, ο οποίος εκπροσωπήθηκε από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας Νίκο Γιαννάκα, από τις 5 έως τις 8 Μαρτίου.

Κατά την παρουσία του εκεί, ο κ. Γιαννάκας αλλά και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Λέσβου Παναγιώτης Χατζηκυριάκος, πραγματοποίησαν συναντήσεις με ταξιδιωτικά πρακτορεία και αεροπορικές εταιρείες, ώστε αφενός να αυξηθούν οι συνδέσεις από αεροδρόμια της Ευρώπης προς εκείνο της Μυτιλήνης, αφετέρου να επιδιωχθεί το να «ανοίξει» ξανά η αγορά της Γερμανίας, η οποία παραμένει κλειστή εδώ και αρκετά χρόνια.

Η ITB είναι μία από τις μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις παγκοσμίως και μεταξύ των τριών μεγαλύτερων της Ευρώπης, όπου κάθε χρόνο συγκεντρώνεται το σύνολο του επιχειρηματικού κλάδου του τουρισμού, με αποτέλεσμα να θεωρείται αξιόπιστος «δείκτης» αποτύπωσης του κλίματος και των τάσεων που επικρατούν στον χώρο. Το ελληνικό φιλοξένησε φέτος συνολικά 85 συνεκθέτες, όπως ο ΕΟΤ, ελληνικές επιχειρήσεις τουρισμού, περιφέρειες και δήμοι, μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Μυτιλήνης.

Ο κ. Γιαννάκας δήλωσε σχετικά: «Αξιολογούμε θετικά την παρουσία μας στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΙΤΒ του Βερολίνου, καθώς είχαμε την ευκαιρία για στοχευμένες συναντήσεις αλλά και για να διαπιστώσουμε το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει στο εξωτερικό για το νησί μας. Αποδεικνύεται πως έχουμε μία πολύ καλή βάση τουριστικού προϊόντος, το οποίο πρέπει να αναπτύξουμε, ενώ πρέπει να επισημάνουμε πως έχουμε ήδη μία πολύ καλή συνεργασία με τον ΕΟΤ, για να αναδείξουμε και να προβάλουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας και την μοναδικότητά του».

Μοιράσου το άρθρο!