Τουρισμός

17/11/2022 - 16:17

To ξενοδοχειακό concept από τη Λέσβο που αποτελεί την καινούρια πρόταση διαμονής

Ένα ξενοδοχειακό concept από τη Λέσβο πρωτοστατεί στο περίπτερο του Destsetters στο 100% Hotel Show

Το Destsetters, η premium εταιρεία ανάπτυξης νέων ξενοδοχειακών επενδύσεων και concept, παρουσιάζει για πρώτη φορά στο 100% Hotel Show τη διαδικασία ανάπτυξης του KOITU LESVOS, ενός νέου καταλύματος στη Λέσβο σε συνεργασία με το αρχιτεκτονικό γραφείο Office Twenty Five. 

Στο πλαίσιο της 10ης συμμετοχής του Destsetters στην έκθεση 100% Hotel Show, παρουσιάστηκε η πλήρης διαδικασία προδιαγραφής μιας νέας ξενοδοχειακής επένδυσης στη Λέσβο (στο Σίγρι) , από τα τεχνικά της χαρακτηριστικά μέχρι το concept αλλά και τον σχεδιασμό της από τη συνεργαζόμενη αρχιτεκτονική ομάδα. 

Επιλέγοντας το πρωτότυπο project, KOITU LESVOS, ένα υπό σχεδιασμό eco beach resort σε ένα από τα λιγότερα γνωστά για τον τουριστικό τους χαρακτήρα αλλά ταυτόχρονα εμβληματικά νησιά της Ελλάδας, τη Λέσβο, η ομάδα του Destsetters εξήγησε τον τρόπο που εργάστηκε πάνω στο δυνατό όραμα της Μυρσίνης-Ιωάννας Κουλουδή, ιδιοκτήτριας του νέου ξενοδοχείου, για ένα απόλυτα εναρμονισμένο με την τοποθεσία κατάλυμα. Σημεία αναφοράς είναι και η έμπνευση που αντλήθηκε από σημαντικά γεωμορφολογικά και ιστορικά στοιχεία του νησιού αλλά και η στρατηγική επιλογή ταξιδιωτικών κοινών, που αναμένεται να δώσουν μια νέα προοπτική στον προορισμό.

Στο περίπτερο παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά φωτορεαλιστικά σχέδια του καταλύματος από τη συνεργαζόμενη αρχιτεκτονική ομάδα των Office Twenty Five Architectsενώ θα αναλυθεί και η διαδικασία υλοποίησης με τη μορφή infographic. 

 

Η έκθεση διεξήχθεί 18-21 Νοεμβρίου στο MEC Παιανίας. 

ψω

---

 

Το KOITU | Beach Front Eco Resort αποτελεί μια καινούρια πρόταση διαμονής στη Λέσβο, η οποία υπόσχεται μια εναλλακτική προσέγγιση της πολυτέλειας, που περιστρέφεται γύρω από τους πυλώνες της οικολογίας και της βιωσιμότητας. Το KOITU αποτελεί στην ουσία έναν νέο οικισμό, επισκέψιμο από διαμένοντες και μη, ο οποίος δημιουργεί έναν νέο προορισμό για το νησί, παρέχοντας υψηλού επιπέδου εγκαταστάσεις και υπηρεσίες. Η διαμονή ή απλώς η επίσκεψη στο KOITU θα αποτελεί ταυτόχρονα και ένα 'ταξίδι' στην ιστορία και την παράδοση της Λέσβου, μέσα σε ένα απόλυτα σύγχρονο και μοντέρνο πλαίσιο. Και αυτό γιατί η μοντέρνα αρχιτεκτονική και ο σχεδιασμός του καταλύματος βασίζονται στη χρήση παραδοσιακών τοπικών υλικών και τεχνοτροπιών, αλλά και στις αρχές της βιοκλιματικής ανάπτυξης, δημιουργώντας ένα μοναδικό αποτέλεσμα που από μόνο του θα υπόσχεται μια συναρπαστική εμπειρία για τους επισκέπτες.

Η διαμονή στο KOITU προδιαγράφεται συνολικά σαν μια μοναδική και ανεπανάληπτη εμπειρία διακοπών, αφού παρέχει μεν τις υψηλότερου επιπέδου ξενοδοχειακές παροχές και υπηρεσίες απέχοντας όμως από τις συνήθεις δομές ενός ξενοδοχείου, αφού ο στόχος δεν είναι να δημιουργηθεί ένα εσωστρεφές ξενοδοχείο με συμβατικές υπηρεσίες αποκλειστικά για τους διαμένοντες αλλά ένας ανοικτός, ζωντανός και επισκέψιμος οικισμός με εξωστρεφή χαρακτήρα.

 

 

Επεξήγηση ονόματος

Η λέξη KOITU (κοϊτού) προέρχεται από το τοπικό ιδίωμα της Λέσβου και πιο συγκεκριμένα από το χωριό Άγρα. Η λέξη σημαίνει απόμερα, απάνεμα (πηγή: Γιάννης Κακαρώνης, Λεξικό Ιδιωματικού Λόγου Άγρας Λέσβου, Μυτιλήνη 2021), κάτι που ταιριάζει απόλυτα στα χαρακτηριστικά της τοποθεσίας του οικοπέδου. Η λέξη έχει προταθεί ως όνομα από την ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου, ενώ η συνολική προδιαγραφή του καταλύματος και των εμπειριών του καταφέρνουν να την αναδείξουν στο έπακρο.

 

Έτος Λειτουργίας 2024

Μοιράσου το άρθρο!