Υγεία

29/03/2020 - 07:31

Απολύμανση στα Κέντρα Υγείας Πολιχνίτου και Καλλονής λόγω κορονοϊού

Αναστάτωση έχει προκληθεί με το 4ο κρούσμα κορονοϊού στη Λέσβο. Όπως μετέδωσε χθες το Levosnews.net η ηλικιωμένη γυναίκα είναι από χωριό της Δυτικής Λέσβου. Αυτό όμως που δημιουργεί επιπλέον ανησυχία είναι ότι η κόρη της είναι νοσηλεύτρια και εργάζεται στα Κέντρα Υγείας Πολιχνίτου και Καλλονής.  Μετά από οδηγίες του ΕΟΔΥ έκλεισαν τα δύο κέντρα υγείας για απολύμανση και η ιχνηλάτηση στρέφεται και προς αυτή την κατεύθυνση. 

 

Η ανακοίνωση από το Δήμο Δυτικής Λέσβου

Γίνεται γνωστό ότι με απόφαση της ΔΥΠΕ Πειραιώς και Νήσων, σήμερα  Κυριακή 29 Μαρτίου τα Κέντρα Υγείας Καλλονής και Πολιχνίτου θα είναι ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ κλειστά για να απολυμανθούν. Για το διάστημα αυτό οι δημότες των παραπάνω περιοχών θα μπορούν να επικοινωνούν με το 166 για τα επείγοντα περιστατικά τους.

Από το Δήμο Δυτικής Λέσβου συνιστάται ψυχραιμία στους δημότες και σε καμία περίπτωση πανικός, αλλά πιστή εφαρμογή των μέτρων προστασίας. 

Ενώ είναι προφανές ότι πρέπει να ενημερωνόμαστε υπεύθυνα για την πορεία της πανδημίας, αποφεύγοντας την υιοθέτηση ή και την αναπαραγωγή αυθαίρετων «εκτιμήσεων» ως προς την ιχνηλάτηση των όποιων κρουσμάτων εμφανίζονται. 

Η ανευθυνότητα, οι διαδόσεις αλλά και η στοχοποίηση μπορούν να προκαλέσουν πολύ πιο επικίνδυνες παρενέργειες και από τον ίδιο τον ιό.

Μοιράσου το άρθρο!