Υγεία

13/03/2020 - 18:17

ΕΚΤΑΚΤΟ!Κλείνουν καφέ, εστιατόρια - 190 κρούσματα στην Ελλάδα

Αυξήθηκαν κατά 73 σε μία ημέρα - 5 διασωληνωμένοι

Σε αυστηροποίηση των μέτρων κατά της διάδοσης του κορονοϊού στην Ελλάδα προχώρησε η κυβέρνηση.   

Το γεγονός ότι μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε στα 190 από τα 117 που ήταν χθες οδήγησε την ειδική επιτροπή των λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας στην απόφαση να ληφθούν επιπλέον μέτρα που αφορά το κλείσιμο επιχειρήσεων όπου συγκεντρώνονται μεγάλες ομάδες πολιτών.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε  το απόγευμα της Παρασκευής  νέα δέσμη μέτρων, στην προσπάθεια αποτροπής μετάδοσης του ιού.

Ανακοινώθηκε :

Κλείσιμο εμπορικών κέντρων, καφέ, μπαρ και καφετέριες, μαγαζιά εστίασης εκτός ντελίβερι και take away , βιβλιοθήκες, μουσεία, αθλητικοί χώροι, κέντρα αισθητικής.

Ανοιχτά παραμένουν τα καταστήματα που πωλούν τρόφιμα, τα σούπερ μάρκετ, οι φούρνοι, τα ζαχαροπλαστεία (εφόσον δεν διαθέτουν τραπεζοκαθίσματα) και οι ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας.

Πρόκειται δηλαδή για ένα γενικό λουκέτο σε όλη τη χώρα, ανάλογο με αυτό που έχει αποφασιστεί στην Ιταλία.

Ειδικά μέτρα θα ληφθούν και για τους δημοσίους υπαλλήλους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και είναι ανοσοκατεσταλμένοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται η 24ωρη λειτουργία των σούπερ μάρκετ και των φαρμακείων σε όλη τη χώρα.  Η 24ωρη λειτουργία των σούπερ μάρκετ και των φαρμακείων έχει να κάνει με την αποφυγή δημιουργίας χάους, αλλά και της συνεχούς τροφοδοσίας σε είδη πρώτης ανάγκης. Στην ίδια κατηγορία, είναι πιθανόν να ενταχθούν και τα περίπτερα.

 

190 κρούσματα

Κατά 73 αυξήθηκαν τα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα μας μέσα σε 24 ώρες, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, επικεφαλής του υπουργείου Υγείας στην ενημέρωση για τον φονικό ιό.

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε ότι μέχρι στιγμής τα κρούσματα στην Ελλάδα είναι 190.

Σχετικά τα νέα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν σήμερα στη χώρα μας ο  κ. Τσιόδρας τόνισε: "Σας ανακοινώνουμε ένα συνολικό αριθμό 190 κρουσμάτων, 36 από τα οποία είναι υπό διερεύνηση. 11 κρούσματα δεν έχουν σύνδεση ("ορφανά"). 5 νοσούν σοβαρά και είναι διασωληνωμένοι. Μέχρι σήμερα ολοκληρώθηκαν 2.700 έλεγχοι."

Από τα 11 "ορφανά" κρούσματα τα 9 βρίσκονται στην Αττική

(Διαβάστε εδώ τη γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων)

 

Δηλώσεις Υπουργού 

«Είχα πει ότι θα εφαρμόσουμε όποιο μέτρο χρειαστεί για να προστατεύσουμε τους συνανθρώπους μας. Σήμερα επεκτείνουμε τα μέτρα για να μην έχουμε διασπορά του κορονοϊού. Πρώτον γιατί παρουσιάστηκαν νέα κρούσματα. Δεύτερον γιατί τα μέτρα περιορισμού δεν τηρούνται. Θα πω ξανά ότι δίνουμε μία μάχη που θα κριθεί από το ποιοι θα δείξουμε ατομική ευθύνη και συλλογική συνείδηση», είπε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας

 

Μοιράσου το άρθρο!