Υγεία

04/03/2023 - 13:29

Πεθαίνοντας στον Πολιχνίτο...

Ο σοβαρός τραυματισμός του 30χρονου στον Πολιχνίτο που ανέδειξε χθες το Lesvosnews.net έχει προκαλέσει αίσθηση. Ο αγώνας στον Πολιχνίτο συνεχίζεται και πριν από λίγο η Επιτροπή Αγώνα για το Κέντρο Υγείας για άλλη μια φορά υπενθυμίζει τα αυτονόητα και τονίζει ότι το ποτήρι έχει ξεχειλίσει...

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το τραγικό συμβάν που συνέβη στην περιοχή μας στις 3/3/2023 με το τραυματισμό ενός νέου ανθρώπου και δεν υπήρχε βάρδια ασθενοφόρου στο ΚΥ Πολιχνίτου, αναδεικνύει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι το ποτήρι έχει ξεχειλίσει.

Οι ανάγκες είναι ΑΜΕΣΕΣ και το πρόβλημα απαιτεί λύση εδώ και τώρα. Ο κ. Υπουργός Υγείας θα αναλάβει την ευθύνη εάν χαθεί ζωή άδικα; Αν κάποιος επισκέπτης ή κάτοικος πάθει σοβαρή βλάβη μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο από την Μυτιλήνη; Ή μήπως θα επικαλεστούν ότι το Σύνταγμα επιβάλει συγκεκριμένες διαδικασίες και μέχρι τότε δεν θα έχουμε ασθενοφόρα και γιατρούς, όπως απαιτείται για το 2023; Ποιος νόμος και ποιο Σύνταγμα παίζει με ανθρώπινες ζωές με τέτοιο τρόπο, για να γίνεται και σεβαστό; 

Σας καθιστούμε υπεύθυνους, όχι με την νομική έννοια, αλλά με την πολιτική. Η απαξίωση του ΚΥ της περιοχής μας είναι διαχρονική, οπότε μην περιμένετε να τα παρατήσουμε πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά τις εκλογές.

ΥΓ1 Το πανό μας στην είσοδο του Πολιχνίτου λέει ότι «ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ-ΩΣ ΕΔΩ». Θα μείνει εκεί μέχρι να λυθεί το πρόβλημα μας. Συμπεριλαμβανομένου και της προεκλογικής περιόδου.

ΥΓ2 Όσα συμβαίνουν στην χώρα μας τις τελευταίες μέρες δείχνουν ένα και μόνο πράγμα. Μόνοι μας θα σώσουμε τις ζωές, μέσα από τον αγώνα μας.

ΥΓ3 Μην περιμένετε να κουραστούμε. Ίσα ίσα που προσεχώς θα γίνουμε περισσότεροι.

 

Η Επιτροπή Αγώνα Στήριξης Κέντρου Υγείας Πολιχνίτου - " Ο μικρός Μιχαήλ"

Μοιράσου το άρθρο!