Αγροτικά - Αλιεία

14/01/2019 - 12:34

Επανεμφάνιση του καταρροϊκού στη Λέσβο


Νέο κρούσμα καταρροϊκού πυρετού εντοπίστηκε σε βοοειδές εκτροφής σε περιοχή στο βόρειο τμήμα της Λέσβου. Αφορά σε ένα από τα τριάντα βοοειδή εκτροφής που παρακολουθείται κάθε δύο μήνες με αιμοληψίες για τη νόσο. Επισήμως αναμένεται να σταλεί σήμερα το αποτέλεσμα, ενώ από την Παρασκευή που έγινε γνωστό στην αρμόδια Κτηνιατρική Υπηρεσία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, ξεκίνησε σε πρώτη φάση, η λήψη των μέτρων που απαιτούνται.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου, η διευθύντρια της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, Γιώτα Πετρίδου, τόνισε ότι: «πρόκειται για μια δυσάρεστη εξέλιξη, αναμένουμε τα επίσημα αποτελέσματα και από κει και πέρα θα λάβουμε όλα τα προβλεπόμενα απαραίτητα μέτρα. Δυστυχώς είναι γνωστό ότι στην γειτονική χώρα έχουμε έξαρση της νόσου και η εξάπλωση της και στα δικά μας νησιά είναι πολύ πιθανή».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι είχε ολοκληρωθεί το πρόγραμμα επιτήρησης καταρροϊκού πυρετού και είχε υποβληθεί ο σχετικός φάκελος ώστε να αρθεί η καραντίνα. Με το νέο κρούσμα που εντοπίστηκε και την επανεμφάνισή του μπαίνει ο κτηνοτροφικός κόσμος του νησιού σε νέες περιπέτειες.

 

Αναστασία Σπυριδάκη / ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ

Μοιράσου το άρθρο!