Αγροτικά - Αλιεία

21/06/2019 - 19:25

Σοκάρουν οι τιμές ελαιολάδου στη Λέσβο!

Πραγματικός κατήφορος.... Δείτε το σχετικό πίνακα

1,85 ευρώ η τιμή ελαιολάδου στη Λέσβο για το οξύτητα άσσος! Τιμή που πραγματικά σοκάρει! Είναι τιμή πέρα από κάθε λογική και σε καμία περίπτωση δεν καλύπτει το κόστος παραγωγής.

«Το παιχνίδι» των τιμών στη Λέσβο όπως αναφέρει η εφημερίδα τα «Νέα της Λέσβου» (ρεπορτάζ Στρατής Σαμιώτης) κινείται αποκλειστικά και μόνο από τις ιδιωτικές εταιρείες και συγκεκριμένα δυο από αυτές που αγορά ζουν ελαιόλαδο με κοινούς τιμοκαταλόγους, την Ελαιουργία Κατσακούλη και την εταιρεία του Σταύρου Γρυπιώτη .

Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών εδώ και καιρό είναι εκτός παιχνιδιού. Ο πίνακας που δημοσιεύει η εφημερίδα «Νέα της Λέσβου» είναι αποκαλυπτικός για την πτωτική τάση που υπάρχει τους τελευταίους δύο μήνες.

τιμες

Είναι αξιοπρόσεκτο ότι όλα αυτά συμβαίνουν μετά το τέλος μια ελαιοκομικής περιόδου όπου στη Λέσβο και στην Ελλάδα γενικότερα δεν υπήρχε αξιόλογη παραγωγή λόγω δακοπροσβολής. Η εκτίμηση της εφημερίδας είναι ότι όλα αυτά δεν τυχαία και η στόχευση είναι το άνοιγμα της αγοράς το Νοέμβριο με χαμηλές τιμές σε μια χρονιά που όπως όλα δείχνουν θα υπάρχει καλή παραγωγή.

------

 

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΗ ΚΛΙΟΜΙΔΙΩΤΗ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΛΕΣΒΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

Η τιμή του ελαιολάδου πήρε για άλλη μια χρονιά την κατηφόρα.

Είναι φανερό ότι με τέτοιες τιμές οι αγρότες μας  δεν θα μπορέσουν να   μαζέψουν τις ελιές αφού το εισόδημα που θα έχουν θα είναι μηδαμινό ίσως και κάτω του κόστους.

 Η ασκούμενη αγροτική πολιτική  που μέρος της είναι και οι εξευτελιστικές τιμές των αγροτικών προϊόντων στόχο έχουν το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών και το πέρασμα της παραγωγής στα χέρια λίγων για να δημιουργηθούν μεγάλες αγροτικές εκμεταλλεύσεις.

 Καλούμε τους αγρότες του νησιού μας στις εκλογές του Ιουλίου να ενισχύσουν το ΚΚΕ, το μόνο Κόμμα που στάθηκε στο πλάι τους όλο το προηγούμενο διάστημα, το μόνο Κόμμα που ανέδειξε τα προβλήματα των αγροτών της Λέσβου μέσα στη βουλή και που θα είναι και την επόμενη των εκλογών  δίπλα τους να αγωνίζεται για την καλυτέρευση της ζωής τους.

Μοιράσου το άρθρο!