Αγροτικά - Αλιεία

24/12/2014 - 20:08

Συνέχεια στο μπάχαλο με την Ενιαία Ενίσχυση στη Λέσβο

Αναστέναξαν τα υποκαταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς  και τα γραφεία του  ΟΠΕΚΕΠΕ στη Μυτιλήνη. Ημέρα πληρωμής της Ενιαίας Ενίσχυσης  σήμερα και τα προβλήματα του Νοεμβρίου συνεχίζονται… 
Με βάση την ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ  από το απόγευμα της Τρίτης καταβλήθηκε  στους αγρότες το υπόλοιπο της ενιαίας ενίσχυσης του 2014 συνολικού ύψους περίπου 1 δισ. ευρώ , σύμφωνα με όσα ανέφερε μιλώντας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Πάρις Κουκουλόπουλος. Υπενθυμίζεται ότι η προκαταβολή του 50% της ενιαίας ενίσχυσης, ήτοι 886,5 εκατ. ευρώ, είχε καταβληθεί στους 656.736 δικαιούχους στις 12 Νοεμβρίου.
Δυστυχώς μεγάλο τμήμα της Ενιαίας Ενίσχυσης δεν έφτασε τη Λέσβο.  Μεγάλος αριθμός των δικαιούχων στη Λέσβο είδαν  να εισπράττουν κουτσουρεμένο την Ενιαία Ενίσχυση ή να μην την εισπράττουν καθόλου.  Με βάση τις εκτιμήσεις ο αριθμός των παραγωγών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα ξεπερνάει τα  1.000 άτομα.
Σήμερα Τετάρτη – παραμονή των Χριστουγέννων – το γραφείο του ΟΠΕΚΕΠΕ στη Μυτιλήνη (μόνο με δύο υπαλλήλους) προσπάθησε να εξυπηρετήσει τους δεκάδες αγανακτισμένους παραγωγούς που ζητούσαν εξηγήσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με την πληρωμή τους.  Πολλοί προσπάθησαν να εξυπηρετηθούν και τηλεφωνικά είτε από το γραφείο της Μυτιλήνης είτε από τα κεντρικά της Αθήνας χωρίς όμως να είναι πάντα εφικτή η εξυπηρέτηση.
Τα κυριότερα προβλήματα εντοπίζονται σε: 
  • Επιλεξιμότητα βοσκοτόπων και ελαιοκτημάτων
  • Επικαλύψεις 
  • Αναδρομικές κυρώσεις από επιτόπιους ελέγχους του 2013
Όσοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα πρέπει οπωσδήποτε να ενημερωθούν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και να προβούν άμεσα στις απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες στο φορέα υποβολής της αίτησης ή στον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Μοιράσου το άρθρο!