Αγροτικά - Αλιεία

16/01/2012 - 17:50

Νέο πρόγραμμα 5ετιας στη Βιολογική Γεωργία με επιδότηση κάθε χρόνο έως 75,6 ευρώ/ στρέμμα ελιάς

Μετά από πολλές αναβολές και παλινωδίες "βγήκε"  η αναμενόμενη προκήρυξη  για νέες εντάξεις στη Βιολογική Γεωργία. Αξίζει να σημειωθεί ότι η τελευταία πρόσκληση ήταν το Μάιο του 2006. Για τους ελαιώνες  μέγιστο πόσο επιδότησης 75,6 ευρώ / στρέμμα στο έτος.

καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων : 29/02/2012

Δικαιούχοι  Ως δικαιούχοι των ενισχύσεων της δράσης 1.1 μπορούν να κριθούν φυσικά και νομικά πρόσωπα που είναι εγγεγραμμένα στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ) ως: α. επαγγελματίες αγρότες β. κάτοχοι αγροτικής εκμετάλλευσης οι οποίοι πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις: αα. Είναι φυσικά πρόσωπά που λαμβάνουν από την απασχόλησή τους σε αγροτική δραστηριότητα το 35% τουλάχιστον του συνολικού τους ετήσιου εισοδήματος, με εξαίρεση τους απασχολούμενους σε αγροτική δραστηριότητα σε νησιά με πληθυσμό μέχρι 100.000 κατοίκους για τους οποίους απαιτείται τουλάχιστον το 25% του συνολικού τους ετήσιου εισοδήματος. ββ. Είναι νομικά πρόσωπα που λαμβάνουν από την απασχόλησή τους σε αγροτική δραστηριότητα το 50% τουλάχιστον του συνολικού τους ετήσιου εισοδήματός και τα οποία έχουν νομική προσωπικότητα, όπως η έννοια αυτή ορίζεται στο εμπορικό δίκαιο. Ο έλεγχος των προϋποθέσεων για την εγγραφή στο ΜΑΑΕ γίνεται μηχανογραφικά.

Tο ελάχιστο μέγεθος των υπό ένταξη αγροτεμαχίων ανέρχεται σε 1 στρέμμα.

Δείτε το Πίνακας με το μέγιστο ύψος ενίσχυσης ανά καλλιέργεια σε €/Ha/έτος για τη δράση

1Ha =10 στρέμματα

(κλικ στη φώτο πίνακα για μεγέθυνση)

Κατεβάστε την πρόσκληση αρχείο pdf: BIOLOGIKA ΝΕΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ------------------------------------------------------- Πληροφορίες/πηγή άρθρουhttp://aro-gi.com/2012/01/16/bio-3/

Μοιράσου το άρθρο!