Editorial

20/01/2014 - 02:53

Editorial - Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014
Η είδηση συγκλονίζει τη Λέσβο και τον αθλητικό κόσμο όλης της Ελλάδας. 35 καλαθοσφαιριστής πληρώνει με τη ζωή του, την αγάπη του για τον αθλητισμό. Ο θάνατός του αποκαλύπτει (για άλλη μια φορά) την απουσία γιατρού κατά τη διάρκεια αθλητικών συναντήσεων στις μικρές κατηγορίες. Κάθε Σαββατοκύριακο οι Νόμοι καταπατούνται, αγώνες διεξάγονται χωρίς την παρουσία γιατρού. Μεγάλες οι ευθύνες των παραγόντων αλλά και των διαιτητών που επιτρέπουν να διεξάγονται αγώνες χωρίς να διασφαλίζουν τα ελάχιστα για την προστασία των αθλητών.

10 χρόνια πριν η πατρίδα μας ζούσε τον «πυρετό» των Ολυμπιακών Αγώνων. Το «παραμύθι» δεν είχε μόνο «Ολυμπιακό Πνεύμα» αλλά και ανάπτυξη του ερασιτεχνικού μαζικού αθλητισμού  και «ένα μεγάλο γήπεδο σε κάθε πόλη». Η σημερινή πραγματικότητα αποδεικνύει ότι τίποτα δεν έγινε. Τα καράβι της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων αποδείχτηκε χάρτινο. Έχουμε πάει πολλά σκαλοπάτια κάτω. Οι αθλητικές εγκαταστάσεις στη Μυτιλήνη χωρίς ουσιαστική συντήρηση, κλειστό κολυμβητήριο.
Σε λίγες μέρες θα ξέρουμε τα αίτια του θανάτου του 35 αθλητή. Όποια κι αν είναι τα αίτια πάντα θα υπάρχει το μεγάλο «αν»… «αν υπήρχε γιατρός, αν υπήρχε ασθενοφόρο ίσως σωζόταν» . Ο θάνατός του ας είναι η αφορμή ώστε να γίνονται οι αγώνες με μεγαλύτερη ασφάλεια.
Μένουμε στο χώρο του αθλητισμού και για άλλη μια φορά θα εκφράσουμε την ίδια απορία: ποιοι είναι οι εχθροί της Καλλονής που δεν θέλουν να γίνει το γήπεδο. Το είπε για πολλοστή φορά ο κος Γιακαλής σε συνέντευξη του στο Real fm. Μίλησε για «κάποιους». Μήπως τελικά αυτό βολεύει και τον ίδιο; Είναι θέμα  ευθύνης ο πολιτικός να μιλάει συγκεκριμένα και όχι αόριστα. Αναμένουμε πότε θα έρθει η στιγμή (αν ποτέ έρθει) που ο κος Γιακαλής θα μιλήσει συγκεκριμένα χωρίς να κάνει των λέξεων «κάποιοι» «τους ξέρουμε» κτλ

Μοιράσου το άρθρο!