Editorial

24/03/2014 - 06:07

Editorial - Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

trong>Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014
Κάποτε τα ρουσφέτια ήταν οι προσλήψεις από την «πίσω πόρτα». Οι εποχές άλλαξαν, οι προσλήψεις έχουν «παγώσει» και το πολιτικό σύστημα βρήκε άλλων ειδών εξυπηρετήσεις για να δικαιολογήσει την ύπαρξή του. Μετατάξεις και κινητικότητα είναι το νέο πεδίο δραστηριοποίησης των πολιτικών. Αν έχεις τις σωστές επαφές θα έχει μια καλή κινητικότητα….μια καλή μετάταξη. 7 σχολικοί φύλακες έρχονται στο νοσοκομείο Μυτιλήνης από κινητικότητα. Το μεγάλο ζητούμενο είναι αν αυτοί οι σχολικοί φύλακες θα αναλάβουν τα καθήκοντα που θα πρέπει και αν άτομα από το υπάρχον προσωπικό που έχουν όλα τα προσόντα θα αναβαθμιστούν. Με δύο λόγια το ζητούμενο είναι η Αξιοκρατεία.
Ενδιαφέρον έχουν όσα μας αναφέρει εργαζόμενη (νοσηλεύτρια)  από το νοσοκομείο Μυτιλήνης:
«Μητέρες , σύζυγοι, εργαζόμενες, σπουδάστριες.
Προσπαθήσαμε με πολύ κόπο για 2 χρόνια να αναβαθμιστούμε επαγγελματικά και οικονομικά πηγαίνοντας στη σχολή του νοσοκομείου. |Καταφέραμε  παρ΄ όλες τις αντιξοότητες   να πάρουμε το πτυχίο του ΔΕ Β. Νοσηλευτή.
Τώρα αυτό που έμενε ήταν η διοίκηση να προωθήσει προς το υπουργείο τις μετατάξεις μας.
Δυστυχώς εδώ και 7 χρόνια περίπου κοροϊδία και εμπαιγμός από όλες τις διοικήσεις και τους συμβούλους αυτών. Βέβαια  ενώ σε εμάς το πρόσχημα ήταν η έλλειψη  προσωπικού δεν τους εμπόδισε να προωθήσουν τα ‘’δικά τους παιδιά’’ από ΥΕ σε άλλες θέσεις.
Τώρα με νέα διοίκηση για ακόμα μια φορά ελπίζουμε.
Σε λίγες μέρες έρχονται στο νοσοκομείο 7 σχολικοί φύλακες από κινητικότητα σαν ΥΕ υγειονομικό προσωπικό. Είναι πλέον όλα ευνοϊκά ώστε αντίστοιχος η και μεγαλύτερος αριθμός από εμάς να καταφέρουμε επιτέλους να κάνουμε τη μετάταξη μας  και να επανδρώσουμε  τις κλινικές  όπου τα οφειλόμενα ρεπό καλά κρατούν (2500) και οι άδειες του 2013 ακόμα δεν έχουν  τελειώσει.
Βεβαία οι συμβουλάτορες και οι Κασσάνδρες της ‘’αυλής’’ παραμένουν
Ελπίζουμε όμως ότι οι τόσοι κόποι μας δεν θα θυσιαστούν για ακόμα μια φορά στα μικροκομματικά συμφέροντα του βολέματος.
Ευελπιστούμε η νέα διοίκηση να κάνει το πρέπον.»

Μοιράσου το άρθρο!