Editorial

25/08/2014 - 12:41

Editorial - Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Ο

ρκωμοσία της νέα Δημοτικής Αρχής του Σπύρου Γαληνού. Πέρα από τις διαφωνίες και τις επιφυλάξεις που μπορεί να έχει κάποιος για τη νέα Δημοτική Αρχή το βέβαιο είναι ότι θα διαχειριστεί τις τύχες του νησιού μας για το επόμενα πέντε χρόνια σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον.
Ευχή όλων είναι να μην έχει την τύχη της Δημοτικής Αρχής του Δημήτρη Βουνάτσου που μετά από δύο χρόνια έγινε σκορποχώρι. Σ’ αυτό έχουμε σοβαρές επιφυλάξεις αν θα τα καταφέρει γιατί τα πρώτα δημοσιεύματα κάνουν λόγο για συγκρούσεις και έριδες στην παράταξη του Σπύρου Γαληνού.  Καλό θα είναι ο Σπύρος Γαληνός να τους συνετίσει πριν να είναι αργά.
Μελανό σημείο στη σημερινή ορκωμοσία η απουσία του Φωτή Ξύδα.  Ο Φωτής Ξύδας προτίμησε να παραιτηθεί. Μια στάση που προκάλεσε πολλά αρνητικά σχόλια. Όταν κατεβαίνεις στις εκλογές υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να τις χάσεις... πρέπει όμως να κατεβείς στις εκλογές επειδή το πιστεύεις και επειδή θέλεις να προσφέρεις από τη θέση που θα επιλέξει να σε τοποθετήσει ο λαός. Τελικά η συνέντευξη του Φωτή Ξυδά στην τηλεόραση Μυτιλήνης (πριν την ανακοίνωση της  υποψηφιότητάς του)  στην οποία τόνιζε ότι δεν τον ενδιαφέρουν οι τοπικές εκλογές ήταν προκλητικά αληθινή. Και η πράξη απέδειξε ότι η υποψηφιότητα Ξύδα ήταν ένα εκλογικό μαγείρεμα ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας. Κρίμα για τη Λέσβο , κρίμα για την ιστορία του Φωτή Ξύδα.
Έχουμε και άλλο «φάουλ» σε αυτή την ορκωμοσία. Ως ανεξάρτητος ξεκίνησε ο Στράτος Γεωργούλας , ως στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ θα ορκιστεί...
Νίκη Τσιριγώτη (Λαϊκή Συσπείρωση) και  Νικόλας Κουτρζής (Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών) παραμένουν σε αυτό που πίστευαν και πριν τις εκλογές και αναμένουμε να δούμε τη συμβουλή τους στο Δημοτικό Συμβούλιο. Και οι δύο είναι νέοι άνθρωποι και προεκλογικά άρθρωσαν πολιτικό λόγο που αν μη τι άλλο μπορεί να βοηθήσει τη νέα Δημοτική Αρχή.
Από την πλευρά μας ευχόμαστε «κουράγιο και δύναμη»  στο νέο Δήμαρχο.

Μοιράσου το άρθρο!