Editorial

30/09/2013 - 06:20

Editorial - Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

>Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013
Μια όμορφη εβδομάδα και μια καλή Δευτέρα ξεκινούν από σήμερα. Ο Οκτώβρης του Όχι, απέχει μόλις μια μέρα. Αρνητικός ή θετικός μήνας, θα το δείξει.  Συλλήψεις, δηλώσεις, χειροπέδες,  εκπομπές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές είχε το Σαββατοκύριακο που πέρασε κι η τηλεθέαση, στο απόλυτο ζενίθ της.
Στους περισσότερους  από εμάς μας πλημμύρισε μια ικανοποίηση και μια ανείπωτη ευχαρίστηση που –επιτέλους-  η δικαιοσύνη έκανε σωστά την δουλειά της.  Αλήθεια έπρεπε να γίνει ένας φόνος για να πάρουν τα πράγματα την σωστή κατεύθυνση; Όλοι ή οι περισσότεροι από εμάς, μείναμε με την απορία, γιατί τώρα;  
Ξέραμε ή είχαμε δει προ καιρού  κάποιους βουλευτές του κόμματος της ΧΑ να έχουν μετατραπεί  κυριολεκτικά σε σερίφηδες μιας άλλης εποχής και να μοιράζουν δικαιοσύνη, δίκην δικαστών και εισαγγελέων.
Είδαμε  νεοφερμένους  πολιτικούς με νεύρο και τσαμπουκά ακόμα και μέσα στα έδρανα της βουλής να υψώνουν την φωνή τους και να χτυπάνε το χέρι στο μπροστινό τραπέζι  ή ακόμα σε τηλεοπτικές εκπομπές  να μετατρέπουν εύκολα ένα στούντιο σε ριγκ, λίγοι όμως καταδίκασαν εκείνα τα επεισόδια  κι αντ’ αυτού η δημοτικότητα αλλά και οι δημοσκοπήσεις κάλπαζαν επικίνδυνα για χάρη τους.
Γιατί τώρα, αυτοί οι ογκώδεις φάκελοι με τις 33 δικογραφίες, όλες εγκληματικές,  αν δεν κάνω λάθος,  να φτάσουν στα χέρια των ανακριτών αρχών; Τόσο καιρό κάπου πεταμένοι και μόνο όταν έγινε ένα φονικό όλα βγήκαν στην επιφάνεια.
Όλοι  γνώριζαν για τη δράση τους. Από τον πρώτο πολίτη αυτής της χώρας ως τον τελευταίο, αλλά κανείς δεν τολμούσε να πει τα πράγματα όπως  είναι.  
Μου γεννάται  εύκολα λοιπόν το ερώτημα, μήπως, λέω μήπως, βόλευε αρκετούς αυτή η κατάσταση που είχε δημιουργηθεί;

 



ΥΓ1 Έπρεπε να χυθεί ελληνικό αίμα ώστε να ξυπνήσει και το "κράτος δικαίου" και οι πολίτες;
ΥΓ2 Ας μην εκμεταλλετούμε τόσο πολύ τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα μέχρι facebook cover έγινε στην προσπάθεια κάποιων να δείξουν επαναστατικότητα
ΥΓ3 "Δεν ήξεραν όλοι αυτοί εκεί και η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση και οι βουλευτές ότι στενάζει η κοινωνία κάτω; Ένας γιατρός βγήκε και είπε: 'είχαμε 1.000 μαχαιρώματα. Ένας Πακιστανός είπε στη Νίκαια: 'είχαμε 800 μαχαιρώματα. Αυτά δεν τα ξέρανε αυτοί; Και δέχονταν να κάθονται στη Βουλή μέσα, σε αυτό τον ναό της Δημοκρατίας, μ΄αυτά τα καθάρματα;" Μίκης Θεοδωράκης

Μοιράσου το άρθρο!