Editorial

21/01/2014 - 07:14

Editorial - Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

yle="text-align: justify;">Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014
«Η Νέα Δημοκρατία αγαπάει την προκυμαία Μυτιλήνης;» Αυτό το ερώτημα βασανίζει εδώ και μέρες το λαό του Λέσβου. Τα «τρομακτικά» χτυπήματα της Νέας Δημοκρατίας στην πολύπαθη προκυμαία Μυτιλήνης δεν έχουν τέλος.
Μετά το «χτύπημα»  της κας Χριστιάνας Καλογήρου να ακυρώσει την απόφαση του Λιμενικού Ταμείου (που προσπαθούσε να βάλει τάξη στο χάλι της προκυμαίας), είχαμε και δεύτερο χτύπημα από την ΟΝΝΕΔ Λέσβου και τον κ. Κώστα Μουτζούρη.  Βέβαια το «χτύπημα» του κ. Μουτζούρη έχει ιστορία (είχε παρουσιαστεί ξανά πριν 3 χρόνια) αλλά τώρα μας παρουσιάστηκε και με την σφραγίδα της ΟΝΝΕΔ στην εκδήλωση για την ανάπλαση της προκυμαίας. Το «χτύπημα» έχει ως εξής :
«Tη διαπλάτυνση της προκυμαίας από την περιοχή της παλιάς Νομαρχίας μέχρι την περιοχή που βρίσκεται το ξενοδοχείο Blue Sea. Με τα πρόσθετα μέτρα της διαπλάτυνσης, το υπάρχον πεζοδρόμιο να αποξηλωθεί, έχοντας μια παραλιακή οδό σημαντικού πλάτους. Μπορούν να διαμορφωθούν 2 λωρίδες κυκλοφορίας οχημάτων ανά κατεύθυνση, ποδηλατόδρομος και χώρος για χρήση από τα σκάφη. Με τη διαμόρφωση των 2 λωρίδων ανά κατεύθυνση και διατηρώντας την απαγόρευση στάθμευσης που ισχύει σήμερα, θα λυθεί σημαντικά το κυκλοφοριακό πρόβλημα»
Δηλαδή προτείνουν ουσιαστικά να μπαζώσουμε την προκυμαία. Είναι πραγματικό τρομακτικό χτύπημα από την παράταξη που χρόνια τώρα έχεις καλές σχέσεις με το τσιμέντο!!! Ας σοβαρευτούμε!
Η Μυτιλήνη δεν έχει κυκλοφοριακό πρόβλημα! Το να καθυστερήσεις 10 λεπτά το μεσημέρι στο δρόμο της επιστροφής για το σπίτι σου δεν είναι κυκλοφοριακό πρόβλημα. Το να καθυστερήσεις 10 λεπτά την ώρα που φθάνει το καράβι δεν είναι κυκλοφοριακό πρόβλημα. Ας ρωτήσουν τους φίλους στην Αθήνα ή στη Θεσσαλονίκη να μάθουν τι σημαίνει κυκλοφοριακό πρόβλημα . Το πρόβλημα της Μυτιλήνης είναι η απουσία χώρων στάθμευσης και η απουσία αξιόπιστης Δημοτικής Συγκοινωνίας (αυτά τα μίνι λεωφορεία που σαπίζουν τα θυμάστε; )
Το να προτείνει κάποιος μπάζωμα της προκυμαίας είναι προσβολή στην ιστορία της πόλης, στην αισθητική, στη λογική ακόμη και στην οικονομία. Αν έχουμε χρήματα ας κάνουμε κάποιο άλλο έργο και όχι μπάζωμα. Η Μυτιλήνη είναι μια μικρή πόλη, δεν θέλει λεωφόρους. Θέλει ψυχή και μεράκι.
Κρίμα και για τον κ. Μουτζούρη , κρίμα και για την ΟΝΝΕΔ (νέοι άνθρωποι με φαντασία) να υιοθετούν τέτοιες απόψεις.
 

Μοιράσου το άρθρο!