Editorial

30/05/2014 - 06:39

Editorial - Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

yle="text-align: justify;">Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Από το πρόσφατο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών στην χώρα μας, ο ελληνικός λαός έστειλε διάφορα μηνύματα, με αποδέκτες τα κόμματα που κυβερνούν αλλά και προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Η Κυβέρνηση πρέπει άμεσα να προχωρήσει σε αλλαγή πολίτικης, να σκύψει περισσότερο στα προβλήματα της καθημερινότητας του κοσμάκη, να βελτιώσει την οικονομία. Είναι φανερό ότι δεν αντέχουμε άλλα μέτρα λιτότητας, όχι άλλες φορομπηχτικές επιδρομές γιατί θα επαναστατήσουμε. Ως πολίτες θεωρώ ότι θα δώσουμε πίστωση χρόνου στην κυβέρνηση να διορθώσει κάποια λάθη ώστε μην πάνε χαμένες οι θυσίες που κάναμε όλοι εμείς που ζούμε και εργαζόμαστε σε αυτήν την χώρα, αρκετά δώσαμε. Περιμένουμε λοιπόν, άλλα όχι για πολύ.......

Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος αναδείχθηκε πρώτη δύναμη, χωρίς ωστόσο με αρκετό ποσοστό ώστε να αποσταθεροποιεί την κυβέρνηση, παρόλο του γεγονότος ότι καλλιεργούσε τους τελευταίους μήνες σκηνικό ανατροπής, χωρίς τελικά να τα καταφέρει. Ο λαός δεν του έδωσε το δικαίωμα να ζητά εκλογές κάθε μέρα. Η αλήθεια είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ από το 2012 δεν ανέβασε τα ποσοστά του. Και μην ξεχνάμε ότι είχαμε ευρωεκλογές που πάντα υπάρχει ψήφος διαμαρτυρίας σε αυτές τις περιπτώσεις.

Ένα ακόμα σοβαρό και ανησυχητικό μήνυμα είναι η άνοδο της Χρυσής Αυγής, φασίστες και ναζιστές δεν χωρούν στην Ελλάδα, αλλά δεν φταίνε αυτοί, το πολιτικό σύστημα έδωσα χώρο σε όλους αυτούς, με λάθος χειρισμούς σε θέματα παιδείας, υγείας, δημόσιας τάξης και ειδικά στο μεταναστευτικό όπου δεν υπάρχει μια πολιτική γραμμή για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Αλλά πάνω από όλα, αυτό το μόρφωμα βρήκε πεδίο και πάτησε πάνω στην δυστυχία, στην πείνα, στην αγανάκτηση και την απελπισία των Ελλήνων, που μας έφεραν όλα τα μνημόνια και το ΔΝΤ τα οποία μας άλλαξαν την ζωή μας με αποτέλεσμα οι αγανακτισμένοι πολίτες να στρέφονται σε τέτοιου είδους ακραίες επιλογές. Ένα μήνυμα το οποίο είναι εθνικό και σοβαρό για την χώρα μας, είναι η ενίσχυση του κόμματος της μουσουλμανικής μειονότητας στην Θράκη, η κυβέρνηση και τα κόμματα πρέπει να αντιμετωπίσουν το θέμα αυτό με σοβαρότητα και συνεννόηση με ενιαία εθνική στρατηγική.

Όσο δε για τα τοπικά, η Χριστιάνα Καλογήρου κέρδισε τον Νάσο Γιακαλή γιατί δούλεψε και πάλεψε, αλλά πάνω από όλα γιατί έχει στο συνδυασμό της άτομα τα οποία είναι από μόνα τους ισχυρές μονάδες, όπως π.χ. ο Στρατής Κύτελης, ένας άνθρωπος ικανός και δραστήριος και ο Θεόδωρος Βαλσαμιδης, που η αγάπη του κόσμου φάνηκε από τους σταυρούς που πήρε, η αγάπη του ανθρώπου αυτού για τον τόπο είναι μεγάλη και βεβαία η αποδοχή που έχει από τον κόσμο είναι τεράστια, ίσως αν με άκουγαν στην ΝΟΔΕ σήμερα να ήταν δήμαρχος ΛΕΣΒΟΥ και τα υπόλοιπα παιδιά είναι αξιόλογα και ικανά, θεωρώ ότι θα παλέψουν όσο μπορούν για το καλό του τόπου μας.

Μετά την μη διάσπαση του τερατώδους δήμου που δημιούργησε ο «Καλλικράτης» στη Λέσβο οδηγήθηκα συνειδητά στην μη συμμετοχή μου στην πολιτική σκηνή, παρ όλο τις πιεστικές και τιμητικές προτάσεις που δέχθηκα, αρνήθηκα διότι κύριοι της εξουσίας δεν χρειάζεται να έχεις μόνο όραμα και όρεξη για δουλειά πρέπει και να μπορείς να βλέπεις στα μάτια τους ανθρώπους που συναναστρέφεσαι καθημερινά και να αισθάνεσαι καλά με τον εαυτό σου. Η διάσπαση του Δήμου θα πρέπει να είναι πρωταρχικό μέλημα στην νέα Δημοτική και Περιφερειακή Αρχή.

Για τον ΔΗΜΟ ΛΕΣΒΟΥ το συμπέρασμα το δικό μου είναι ότι ο λαός της ΛΕΣΒΟΥ δεν ψήφισε τον ΦΩΤΗ ΞΥΔΑ για δήμαρχο γιατί δεν έγινε η πολύ διαφημιζόμενη προεκλογική δέσμευση Σαμαρά του 2011 περί διάσπασης του δήμου και πολύ απλά τιμώρησε την ΝΔ στέλνοντας της μήνυμα που αυτό αποτυπώθηκε και από τα ιστορικά χαμηλά ποσοστά που έλαβε η ΝΔ από το νησί μας περίπου 21%. Ίσως αυτό τους κάνει και καταλάβουν ότι πλέον δεν πρέπει να λένε ψέματα στον κόσμο αλλά αλήθεια και πάνω από όλα να κρατάνε την ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΟΓΟ που δώσανε στον λαό της ΛΕΣΒΟΥ. Περιμένω λοιπόν την υπόσχεση του Προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά που έδωσε στα Πάμφιλα Λέσβου για την διάσπαση του Δήμου να την κάνει πράξη, καθώς επίσης και από τον Υπουργό κ. Χαράλαμπο Αθανασίου, τον βουλευτή κ. Παύλο Βογιατζή τον Πολιτευτή και Πρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. Δημήτρη Παπαγιαννίδη και την ΝΟΔΕ Λέσβου να πιέσουν και να αγωνιστούν με όλες τους τις δυνάμεις να γίνει πράξη το συγκεκριμένο δίκαιο αίτημα που εκφράζουν όλα τα χωριά της Λέσβου στα οποία ζούνε περήφανοι άνθρωποι, δεν είμαστε ούτε είλωτες ούτε πολίτες δεύτερης κατηγορίας και δεν μας αρμόζει να παρακαλάμε για τα αυτονόητα όπως για μια λάμπα, για νερό και για ένα στοιχειώδες αγροτικό δίκτυο, αρκετή αποδυνάμωση έχουν υποστεί τα χωριά μας όπως υπολειτουργία Κέντρων Υγείας αγροτικά ιατρεία χωρίς γιατρούς υποβάθμιση Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων χωρίς δασκάλους και καθηγητές, το κλείσιμο Δημόσιων Υπηρεσιών όπως Εφορία και ΙΚΑ, Λέσβος δεν είναι μόνο η Μυτιλήνη.

Ως στέλεχος της ΝΔ δεν μου αρέσει η συρρίκνωση της παράταξης μου, πιστεύω λοιπόν όπως είπε και ο πρωθυπουργός στην δήλωση μετά το αποτέλεσμα των εκλογών ’’ξέρω τα λάθη μου, κατάλαβα τις αδυναμίες και τα προβλήματα και θα τα διορθώσω άμεσα…’’ Μένει λοιπόν να περιμένουμε (αλλά όχι για πολύ), αν τα μηνύματα και τα συμπεράσματα των εκλογών, το κράτος των Αθηνών και του Μέγαρου Μαξίμου τα καταλάβουν και διορθώσουν τα αυτονόητα.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία Μανώλης Απ. Κωνσταντιδέλλης

------------

Με το σημερινό άρθρο ολοκληρώθηκε η φιλοξενία απόψεων στη στήλη editorial για τα εκλογικά αποτελέσμτα


Μοιράσου το άρθρο!