Editorial

08/05/2015 - 07:35

Editorial - Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

yle="text-align: justify;">Όταν κάποιοι πριν ένα χρόνο μιλούσαν για την αμαρτωλή ιστορία της Digea σε συνδυασμό με το κλείσιμο της ΕΡΤ ίσως να μην είχαμε καταλάβει ότι το θέμα θα αφορούσε και τη Λέσβο. Η μονοπωλιακή κατάσταση παρόχου ψηφιακού σήματος που δημιούργησε η προηγούμενη Κυβέρνηση σταδιακά καταλαβαίνουμε τι σημαίνει. Η Digea αδιαφορεί αν θα καλύψει ολόκληρο το νησί της Λέσβου και ουσιαστικά πετάει το μπαλάκι στους τοπικούς φορείς. Εξάλλου ανταγωνισμός δεν υπάρχει επομένως όλοι είναι δέσμιοι της Digea.

Και ασφαλώς δεν ήταν λύση αυτό που προσπάθησε να κάνει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου να εντάξει στο ΕΣΠΑ 559.000 ευρώ για ψηφιακό σήμα. Γιατί να πληρώνουμε εμείς της Digea; Ούτε είναι λύση να πληρώνουν οι τοπικές κοινότητες.  Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να υποχρεωθεί η Digea να καλύψει όλο το νησί με δικά της έξοδα. Αν δεν είναι σε θέση τότε να δούμε ποιοι άλλοι πάροχοι ψηφιακού σήματος θα μπορούσαν να υπάρξουν  (πχ ΕΡΤ, οργανισμοί τηλεπικοινωνιών). Το γεγονός ότι η Κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου επέλεξαν να δημιουργήσουν μια μονοπωλιακή κατάσταση αυτό έχει σχέση με την προσπάθεια ελέγχου των media αλλά... τελικά το σχέδιο μάλλον δεν θα τους βγει με την επαναλειτουργία της ΕΡΤ και το ενδεχόμενο να είναι και η ΕΡΤ πάροχος ψηφιακού σήματος.

Πολλές περιοχές της Λέσβου έχουν μείνει από χθες χωρίς τηλεόραση αφού οι αναλογικοί αναμεταδότες που υπήρχαν σταμάτησαν να εκπέμπουν! Το μαύρο στις οθόνες έπεσε γιατί η Nova σταμάτησε να δίνει το σήμα των τηλεοπτικών σταθμών στους αναλογικούς αναμεταδότες. Ουσιαστικά η  Nova εξυπηρετούσε μια κατάσταση που ενώ έπρεπε να έχει προσωρινό χαρακτήρα απέκτησε χαρακτήρα λύσης.  Δικαίως οι κάτοικοι διαμαρτύρονται αλλά οι διαμαρτυρίες τους θα πρέπει να έχουν ένα στόχο: να συμμορφωθεί η Digea και να σπάσει το μονοπώλιο της. Οι εποχές που οι Δήμοι πλήρωναν χρήματα για να βλέπουμε megaπροπαγάνδα έχουν τελειώσει....

Μοιράσου το άρθρο!