Editorial

28/11/2013 - 05:37

Editorial - Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

trong>Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013
Τελικά δεν φταίει μόνο ο Καλλικράτης. Τελικά δεν φταίει μόνο η σημερινή Δημοτική Αρχή. Δυστυχώς για τη Λέσβος το πρόβλημα ξεκινάει από το παρελθόν. Προσπαθούμε σε συνθήκες μνημονιάκες να χτίσουμε τον ενιαίο Δήμο Λέσβου επάνω σε σαθρό έδαφος. Δύο δημοσιεύματα σε τοπικές εφημερίδες αποδεικνύουν πόσο βαθιά ριζωμένα είναι τα «παρατράγουδα» της Λέσβου και πόσες «σκιές» υπάρχουν σε ιστορίες του χθες που αναγκαστικά τις κουβαλάμε και στο σήμερα.
Δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα της Λέσβου» αποκαλύπτει ότι η εταιρεία «Λατομεία της Λέσβου» δεσμεύει τους τραπεζικούς λογαριασμούς του Δήμου Λέσβου για χρέος 540.000 ευρώ που δεν αναγνωρίζουν οι υπηρεσίες του Δήμου. Και το πιο εξοργιστικό: η εταιρεία έχει οφειλές 800.000 προς το Δήμο από λατομικά τέλη που δεν έχει καταβάλει εδώ και πολλά χρόνια! Προσέξτε συνολικά μιλάμε για οικονομική διαφορά 1,3 εκατ. ευρώ! Αλήθεια ποια είναι η άποψη του πρώην Δημάρχου Μυτιλήνης Ν. Γιακαλή; Δεν πρέπει οι πολίτες της Λέσβου να ενημερωθούν; Υπάρχει τελικά αυτό το χρέος; Γιατί εξακολουθεί να υπάρχει αυτή η οικονομική διαφορά και να διαιωνίζεται; Θα μπορούσαν όλα αυτά να συμβούν σε ένα ευνομούμενο κράτος ; Και όλα αυτά είναι «ιστορίες» που για πολλά χρόνια ήταν καθεστώς στη Λέσβο. Κανείς δεν μιλάει για ευθύνες, κανείς δεν θα λογοδοτήσει.
 Δημοσίευμα της εφημερίδας «Εμπρός» αποκαλύπτει ότι εδώ και 20 χρόνια ο πρώην Δήμος Μυτιλήνης και σημερινός Δήμος Λέσβου μισθώνει σχεδόν τσάμπα στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ το ακίνητο του Δήμου στην Πλατεία Παπανδρέου. Δηλαδή ο Δήμος εδώ και 20 χρόνια δεν αξιοποιεί τη περιουσία του, την χαρίζει σε μια ιδιωτική εταιρεία. Δεν μιλάμε για ευθύνες διαχρονικές. Κανείς Δήμαρχος δεν είχε την «περιέργεια» να ψάξει το θέμα ή να κάνει κάτι; Ο καθένας έκανε ότι έκαναν οι προηγούμενοι: τίποτα! Και το Υπεραστικό ΚΤΕΛ αφού τόσα χρόνια έγινε «κράτος» αποφάσισε να κάνει όλη την πλατεία ιδιωτικό παρκινγκ. Ούτε Δήμο ρώτησε, ούτε κανέναν. Απλά έβαλε αλυσίδες…
 Τόσα στραβά σε αυτό τον τόπο. Τόση ανοχή. Τόση ανικανότητα. Είναι στιγμές που θέλεις να φωνάξεις, να βρίσεις για όλα όσα γίνονται. Προσπαθείς να κάνεις υπομονή. Είναι όμως μια εποχή που η υπομονή όλων μας έχει τελειώσει.

Μοιράσου το άρθρο!