Editorial

29/05/2014 - 06:39

Editorial - Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

trong>Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

O Λεσβιακός Λαός με τη ψήφο  έδωσε αυτό που ταίριαζε στους ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΥΣ του νησιού μας. Τους ΜΑΥΡΙΣΕ !!Έγραφα όλες αυτές τις μέρες "Το ΠΑΣΟΚ το 2010, μας καταδίκασε δημιουργώντας το Δήμο - Τέρας Λέσβου.
Η Νέα Δημοκρατία το 2014, μας καταδίκασε διατηρώντας το Δήμο - Τέρας Λέσβου." και κατέληγα "ΜΑΥΡΟ στους Μαυρογιαλούρους, αυτούς που δημιούργησαν αλλά και εκείνους που δεν «έσπασαν» το ΔΗΜΟ - ΤΕΡΑΣ".
Έτσι η ψήφος του Λαού του νησιού μας οδήγησε στην ήττα των “ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ” που τα δυο αυτά κόμματα στήριξαν στο Δήμο μας!! Τους μαύρισε, περιορίζοντάς τους στη θέση της αντιπολίτευσης με 10 ολόκληρες μονάδες πίσω απ΄το ψηφοδέλτιο « ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΣΒΟ » του νέου μας Δημάρχου, κ. Σπ. Γαληνού. Ο συνδυασμός τους «Αδέσμευτος Συνδυασμός για τη Λέσβο» εισέπραξε τα επίχειρα των πράξεων όλων των μεγάλων ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΩΝ του νησιού μας που μας είπαν «ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ». Όλων αυτών, που τελικά άφησαν άθικτο το ΔΗΜΟ - ΤΕΡΑΣ ΛΕΣΒΟΥ. Με τη ψήφο του ο Λεσβιακός Λαός τιμώρησε κατά πως ξέρει, όλους τους ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΥΣ που μας ενέπαιζαν με διάφορα μαυρογιαλούρια τερτίπια και μεθοδεύσεις, ως την τελευταία στιγμή, ότι θα τον σπάσουν!!
Τελικά μας δίκασαν για άλλα πέντε ολόκληρα χρόνια να βιώσουμε το «αδιοίκητο», το αναποτελεσματικό, το μίζερο και τα όποια άλλα δεινά εκ της μακροημερεύσεως του ΔΗΜΟΥ ΤΕΡΑΤΟΣ!!!
Σήμερα λοιπόν έγινε η αρχή. Από αύριο αρχίζει ο αγώνας για το σπάσιμο του ΔΗΜΟΥ ΤΕΡΑΤΟΣ.

ΟΙ ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΙ … Μαυρίστηκαν. Ώρα πιά να … του δίνουν!!
Η ΕΠΙΡΡΟΗ ΤΟΥΣ στο νησί γύρω στο 30 % μόνο!!
Αποτελέσματα Ευρωεκλογών ΛΕΣΒΟΥ της 25.05.2014
ΣΥΡΙΖΑ ………………………………….…………. 27.88 % 12.920 ψήφοι
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ………………….………… 22.41 %............10.388 -΄΄-
Κ.Κ.Ε …………………………………………….12.33 % …………...5.714 -΄΄-
Ελιά ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ………..8.75 % …………… 4.056 -΄΄-
ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ….…7.19% ………………3.332 -΄΄-
ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ………………………………………....5.32% ............2.466 -΄΄-
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ-Π.Καμμένος….2.90% ………………1.346 -΄΄-
Λ.Α.Ο.Σ.-ΛΑΪΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝ…….2.52% ………………1.168 -΄΄-
ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ……………..1.32% ………………….614 -΄΄-
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑΟΙΚΟΛΟΓΟΙ....1.13% ……………..… 522 -΄΄-
ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΚΟΜΜΑ ΠΕΙΡΑΤ.……………..0.87% ……………….…403 -΄΄-
Άλλοι………………………………………………….υπόλοιπο
Εκ των ανωτέρω, αν αθροίσουμε τα ποσοστά της ΝΔ και της "Ελιά Δημοκρατική Παράταξη", προκύπτει ότι έχουμε 31,16 %
Είναι αξιοπρόσεκτο ότι το ποσοστό αυτό ταυτίζεται, με το ποσοστό που έλαβε το ψηφοδέλτιο <<Αδέσμευτος Συνδυασμός για τη Λέσβο>> με επικεφαλής έναν αξιόλογο Λέσβιο, τον επι τιμή πρέσβυ Φωτ. Ξύδα, στον πρώτο γύρο (18.05.2014) που ήταν 30,55 %.
Από τα πιο πάνω προκύπτει ότι οι Μαυρογιαλούροι του νησιού μας, αυτοί που δημιούργησαν και διατήρησαν το Δήμο - Τέρας Λέσβου έχουν επιρροή σε λιγότερο από το 1/3 του εκλογικού σώματος του νησιού μας όταν επί δεκαετίες η επιρροή τους ήταν πάνω από τα 4/5 ή πάνω από 80% .
Αυτό το αδιάσειστο στοιχείο δίχνει πόσο πολύ έχουν «παλιώσει» πιά όλοι αυτοί που επί 40 τόσα χρόνια νέμονταν την κάθε μορφή εξουσίας στον τόπο μας.
Νομή μάλιστα, χωρίς καμμία ανταποδοτικότητα, αφού πλέον των άλλων όλων, ακόμη και αυτό το ένα δισεκατομμύριο Ευρώ που δικαιούταν το νησί μας από τα τέσσερα Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης για αναπτυξιακά έργα κλίμακας, δεν τα διεκδίκησαν ( έτσι, μας δόθηκαν λιγότερα από 150 εκατομ. μόνο!!!), με αποτέλεσμα ο ευλογημένος αυτός τόπος, η Λέσβος μας, να έχει χωθεί έτι περαιτέρω στη δομική μιζέρια που από της απελευθερώσεως της αντιμετωπίζει.
Χάριτες θα χρωστά ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ, σ’ όλους αυτούς τους Μαυρογιαλούρους του νησιού μας, αν τούτοι συνειδητοποιήσουν το ανίκανο και το επιζήμιο της παρουσίας τους και αποσυρθούν «εν σώματι» από την πολιτική σκηνή του τόπου. Όσο πιο γρήγορα γίνει αυτό, τόσο το καλύτερο και για κείνους, αφού έτσι θα περισώσουν τα της δικής τους υστεροφημίας.
Τάκης Χαραλ. Ιορδάνης (Ph.D.

Μοιράσου το άρθρο!