Editorial

05/09/2013 - 06:42

Editorial -Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013
Η οδός Φιλελλήνων στη Μυτιλήνη ίσως να είναι η «περίληψη της Ελλάδας». Το όσα έχουν συμβεί αποτελούν την καλύτερη απόδειξη για το χάλι της σημερινής Ελλάδας. 20 μέρες ο δρόμος γεμάτος λακκούβες και παγίδες μετά από έργα της ΔΕΥΑΛ. Οι κάτοικοι της περιοχής δημοσιοποιούν το πρόβλημα , κάνουν παράπονα στο Δήμαρχο και… ο Δήμαρχος τότε μαθαίνει τι συμβαίνει. O Δήμαρχος  ξεσπάει τη δικαιολογημένη οργή του  στον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΛ και … μέσα σε λίγα λεπτά ο ακριβοπληρωμένος Πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ βγάζει ανακοίνωση  για αποκατάσταση του οδοστρώματος και  ζητάει συγνώμη!
Ο Πρόεδρος ακόμη παραμένει στη θέση του! Είναι τόσο μεγάλη η προσφορά του που κανείς δεν μπορεί να τον κουνήσει;
Ο Δήμαρχος αποποιείται τις ευθύνες όχι μόνο για τις λακκούβες αλλά και για τη λειτουργία της ΔΕΥΑΛ!
Οι κάτοικοι της περιοχής για άλλη μια φορά διαπιστώνουν ότι βρίσκουν λύση μόνο όταν δημοσιοποιήσουν το πρόβλημά τους.
 
Τελικά με αυτό τον τρόπο δεν λειτούργησε (και λειτουργεί)  το ελληνικό κράτος;
  • Παντού υπάρχει κάποιο ακριβοπληρωμένο στέλεχος που τις περισσότερες φορές καταλαμβάνει  αναξιοκρατικά τη θέση. Προσφέρει έργο δυσανάλογο της αμοιβής του.  Νιώθει την ηδονή της εξουσίας και τελικά δεν δίνει λογαριασμό στους πολίτες.
  • Παντού υπάρχει ο ταλαίπωρος πολίτης που δεν βρίσκει το δίκιο του. Ο πολίτης που δεν τον ακούει η εξουσία παρά μόνο όταν δημοσιοποιήσει το πρόβλημά του στα ΜΜΕ. 
  • Και παντού υπάρχει ένας πολιτικός που θα ακούσει το πρόβλημα του πολίτη… όταν φθάσει στα ΜΜΕ και… τότε θα αναλάβει δράση! Αλλά θα μείνει μόνο στη δράση για «μάτια του κόσμου». Δεν θα κάνει το επόμενο βήμα. Να ενημερώσει τους πολίτες πως κάποιος ανίκανος και ανεύθυνος κατέλαβε μια τόσο σημαντική θέση. Ούτε θα ζητήσει ευθύνες. 
 
Δυστυχώς ακόμη και σήμερα μετά από τόσα μνημόνια… παλιές νοοτροπίες του χθες επιβιώνουν! Και επιβιώνουν γιατί τα πολιτικά πρόσωπα ίσως δεν έχουν καταλάβει τα όσα συμβαίνουν.
 
Για να επιστρέψουμε στην οδό Φιλελλήνων της Μυτιλήνης. Δεν μπορούν οι πολίτες να δέχονται  και τις αυξήσεις της ΔΕΥΑΛ και να δέχονται και τις λακκούβες της ΔΕΥΑΛ. Όσο κι αν έχεις καλές προθέσεις αγανακτείς; 
  
Τέλος μακάρι ο Δήμαρχος Λέσβου να λειτουργούσε έτσι και σε άλλα ζητήματα. Αν από την αρχή της θητείας του έκοβε μερικά κεφάλια ίσως τώρα να μην υπήρχαν τόσες «λακκούβες» στην παράταξή του!!!

Μοιράσου το άρθρο!