Editorial

09/01/2014 - 06:40

Editorial - Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

yle="text-align: justify;">Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014
Όλο και πιο συχνά αναφωνούμε:ευτυχώς που δεν υπάρχει Mega στη Μυτιλήνη! Μπορεί τα τοπικά ΜΜΕ να μην έχουν τα μέσα και τις δυνατότητες των αθηναϊκών ΜΜΕ αλλά τουλάχιστον έχουν την αξιοπρέπειά τους και το καθένα με το τρόπο του προσπαθεί να προσφέρει ότι καλύτερο στον τομέα της ενημέρωσης.
Δημοσιογραφικές αθλιότητες και «πατάτες» δεν έχουμε στα τοπικά ΜΜΕ.  Γράφουμε όλα αυτά με αφορμή το προχθεσινό δελτίο ειδήσεων του Mega και την απόδραση του Χρ. Ξηρού.  Αποδείχτηκε (για άλλη μια φορά) πόσο «επικίνδυνο» είναι το δελτίο ειδήσεων του Mega.
Ξέθαψαν ένα γνωστό βίντεο κλιπ της δεκαετίας του 1990 όπου ο Χρ. Ξηρός παίζει μπαγλαμά  (πολλά χρόνια πριν από τις συλλήψεις για  τη 17Ν ) και  το παρουσίασαν ως βίντεο του περασμένου καλοκαιριού τότε που ο  Χριστόδουλος Ξηρός είχε πάρει άδεια από τη φυλακή και βρέθηκε στην Ικαρία. Μόλις τα είδε η Όλγα Τρέμη έσπευσε να επισημάνει «χόρευε και έπινε». Καμία αντίρρηση βεβαίως δεν έφερε ούτε ο Γιάννης Πρετεντέρης..  Βέβαια το βίντεο κλιπ δεν έχει καμία σχέση με την Ικαρία αφού είχε γυριστεί στην Αθήνα ( είναι το τραγούδι της Ελένης Λέγακη «Τα πάντα ρει»
Δεν υπάρχει περίπτωση η κα Όλγα Τρέμη να μην έχει δει αυτό το βίντεο...γιατί το ίδιο βίντεο έπαιζε ξανά και ξανά όταν έγιναν οι συλλήψεις της 17 Ν. Το μόνο άλλοθι είναι ότι ίσως ξεχνάει ...έχει επιλεκτική απώλεια μνήμης. Βεβαια το Mega έχει τη δική του ιστορία (να θυμισούμε το βίντεο με το Ζαχόπουλο; να θυμίσουμε την προσθήκη ήχου σε βίντεο με τη δολοφόνια του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου;)
Αυτή η μεγάλη γκάφα ή σκοπιμότητα πρέπει να μας προβληματίσει. Η επιλογή του ΜΜΕ που θα μας προσφέρει ενημέρωση είναι ίσως περισσότερη σοβαρή υπόθεση απ’ όσο νομίζουμε.  Σε δύσκολους καιρούς ας είμαστε περισσότερο καχύποπτοι. Ας φιλτράρουμε και ας ερευνούμε ότι βλέπουμε και ότι διαβάζουμε.

Μοιράσου το άρθρο!