Editorial

07/06/2014 - 10:10

Editorial - Σαββατοκύριακο 7 και 8 Ιουνίου 2014

Τα τελευταία του αποτυπώματα στο διαδίκτυο ήταν στις αρχές του χρόνου. Υπήρχε μικρή ανησυχία αλλά κανείς δεν φανταζόταν αυτό που έγινε. Τον είχε προδώσει η καρδιά του. Έφυγε από τη ζωή στα 47 του χρόνια. Νέος. Άδικα.


Ο Allu Fun Marx ο φίλος blogger δεν είναι πια κοντά μας. Η ειδήση μόλις χθες μαθεύτηκε και πάγωσε την blogoσφαιρα. Όταν πριν από πολλά χρόνια είχα ξεκινήσει πειραματικά το ταξίδι μου στην blogoσφαιρα (τότε που τα ελληνικά blogs ήταν ελάχιστα και όλα ήταν πιο αγνά) ήταν από τους πρώτους bloggers που γνώρισα. Η αριστερή του πένα μοναδική , η αγάπη του για τη μουσική μοναδική, το πνεύμα του και το ύψος συναρπαστικά. Τότε που τα blogs  ήταν δημιουργία και δεν έκαναν «βρώμικες» δουλειές.

Ο  Allu Fun Marx είχε δύο μεγάλες αγάπες.

Τον Ολυμπιακό και το ΚΚΕ.

Δήλωνε “Ανερυθρίαστα κόκκινος” 

Αλλά ποτέ δεν είχε παρωπίδες. Οι αναρτήσεις του στο ιστολόγιο του πάντα ήταν τροφή για σκέψη. Ο Allu Fun Marx λεγόταν Γιώργος Ζαγκιόρης, γεννημένος τον Γενάρη του 1967, χημικός. Ζούσε στο Διδυμότειχο.


Μας άφησε ως κληρονομιά δύο μοναδικές του δημιουργίες. Συγκέντρωσε όλες τις εκτελέσεις της Μισιρλού από όλο τον κόσμο (περισσότερες από 350 εκτελέσεις). Αυτή ήταν η μεγάλη του χαρά.  “Έλα να σου δείξω την συλλογή μου με τις …Μισιρλούδες. Τι να γίνει. Δεν μαζεύω πεταλούδες, τις προτιμώ ζωντανές. Συγκέντρωσε 1000 τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη στο blog «ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» με υπότιτλο «Ο Μίκης Θεοδωράκης και η μουσική του στο Youtube»  έχοντας εξασφαλίσει την άδεια του ίδιου του Μίκη για ελεύθερη διάθεση.
Καλό ταξίδι.

Γ.Δ.

Σχετικά link

http://afmarx.wordpress.com/

http://4misirlou.blogspot.gr/

http://mikis-on-youtube.blogspot.gr/
 

Μοιράσου το άρθρο!