Editorial

01/02/2014 - 07:14

Editorial - Σαββατοκύριακο 1 και 2 Φεβρουαρίου 2014

yle="text-align: justify;">Σαββατοκύριακο 1 και 2 Φεβρουαρίου 2014
Φεβρουάριος! Καλό μήνα! Το πολιτικό ημερολόγιο στη Λέσβο δείχνει μόνιμη πρωταπριλιά. Πάνω από 6 μήνες ψέματα, διαβουλεύσεις, υποσχέσεις.
Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Μιχελάκης επέλεξε τηλεοπτική εκπομπή για να ανακοινώσει ότι πάμε στις εκλογές χωρίς καμία αλλαγή. Αναγνώρισε την αδικία για τη Λέσβο και είπε ότι φταίει το ΠΑΣΟΚ.
Αλήθεια ποιο ΠΑΣΟΚ; Το ΠΑΣΟΚ του 5% έχει τόσο μεγάλη δύναμη που μπορεί να μπλοκάρει αυτό που θέλει όλος ο λαός της Λέσβου; Ποιοι είναι αυτοί από το ΠΑΣΟΚ που δεν θέλουν την αναθεώρηση του Καλλικράτη  πηγαίνοντας κόντρα στη θέληση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ;
Η Κυβέρνηση βρήκε το τέλειο άλλοθι στις αντιδράσεις μερικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ. (Τα μνημόνια ξέρουν να τα ψηφίζουν και να παρακάμπτουν κάθε αντίδραση από ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία).
Δεν πρέπει να γίνουμε συμμέτοχοι στο μπαλάκι ευθυνών ανάμεσα στους δύο κυβερνητικούς συνεργάτες. Ευθύνη έχουν και η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ. Όποιος δεν το βλέπει μάλλον προτιμά να ζει ακόμη στην εποχή του Μαυρογιαλούρου!
Δεν μας είπαν μόνο ψέματα. Μας έβαλαν στην αναμονή και στην ελπίδα για να βρεθούμε προ τετελεσμένων γεγονότων. Όλο ερχόταν το Νομοσχέδιο στη Βουλή και όλο κάτι γινόταν. Ήρθε το Νομοσχέδιο στη Βουλή, αποσύρθηκε και μετά μας είπαν ότι θα έρθει ξανά…  Το γνώριζαν ότι δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή. Στέλεχος του Υπουργείου Εσωτερικών είχε δηλώσει στις 29/10/2013 στη Βίκυ Καλοφωτιά και στο Lesvosnews.net : στην παρούσα φάση δεν υπάρχει το ενδεχόμενο ο Δήμος Λέσβου να «σπάσει» σε περισσότερους Δήμους. Επίσης το ίδιο στέλεχος δήλωσε έκπληκτος για τις διαστάσεις που έχει πάρει το θέμα στα τοπικά ΜΜΕ. Κανείς τότε δεν έλαβε υπόψη αυτές τις δηλώσεις. Τα ΜΜΕ συνέχισαν να αναπαράγουν τις πληροφορίες για διάσπαση του Δήμου… Τέτοια κοροϊδία δεν έχουμε ξαναδεί τις τελευταίες δεκαετίες στη Λέσβο. Ξεπερνάει τα όρια της υπομονής. Τι άλλο πρέπει να γίνει για να αντιδράσουμε;
Η μεγάλη αλήθεια είναι ότι δεν μας παίρνουν στα σοβαρά. Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ ξέρουν ότι έχουν να κάνουν με ένα ακυβέρνητο Δήμο. Δεν φοβούνται τις αντιδράσεις μας γιατί ξέρουν ότι ΔΕΝ υπάρχουν αντιδράσεις. Ο Δήμαρχος Λέσβου δύο φορές απείλησε με δημοψήφισμα και μετά τις υποσχέσεις έγινε υπάκουος στρατιώτης της Κυβέρνησης. Το λέμε ξανά: τεράστιες οι ευθύνες του Δημάρχου Λέσβου.
Και τώρα τι κάνουμε; Τίποτα δεν θα κάνουμε. Θα το δεχτούμε. Θα παρακολουθήσουμε τις πολικές κόντρες για τις ευθύνες, οι Βουλευτές της Λέσβου θα προσπαθήσουν να το παίξουν ήρωες… «εμείς προσπαθήσαμε , δώσαμε τη μάχη αλλά…», ο Δήμαρχος Λέσβου θα κάνει την ηρωική του έξοδο και θα δηλώσει ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος στον ενιαίο Δήμο Λέσβου.  Κάπως έτσι θα πορευτούμε προς τις εκλογές και αν είμαστε ακόμη στην κατάσταση του ύπνου θα ψηφίσουμε και πάλι τους ίδιους….
Εκτός αν ξυπνήσουμε και φωνάξουμε και στο δρόμο και στην κάλπη :
ΜΑΥΡΟ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟ !

Μοιράσου το άρθρο!