Editorial

11/01/2014 - 10:43

Editorial - Σαββατοκύριακο 11 και 12 Ιανουαρίου 2014

Σαββατοκύριακο 11 και 12 Ιανουαρίου 2014
Διαβάζουμε ότι τις επόμενες μέρες θα γίνει μια τελευταία προσπάθεια για το «σπάσιμο» του Δήμου Λέσβου. Σαν τελευταίο τσιγάρο θανατοποινίτη ακούγεται. Οι ευθύνες για το «μη σπάσιμο» του Δήμου προς το παρόν έχουν μπει στο «χρονοντούλαπο της ιστορίας»  (για να θυμηθούμε τη φράση ενός άλλου μεγάλου ηγέτη).

Αρχές του 2014 και οι τοπικοί ηγέτες επιδίδονται στο σπορ της βασιλόπιτας. Με τόσες βασιλόπιτες ο Αη-Βασίλης θα πρέπει να συγκινηθεί και να μας κάνει δώρο το «σπάσιμο» του Δήμου. Γιατί μόνο με τη βοήθεια του Αη-Βασίλη μπορεί να γίνει. Βέβαια στη Λέσβο ο Αη-Βασίλης ακούει και στο όνομα Χαράλαμπος Αθανασίου. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης προσπαθεί αλλά δεν μπορεί να κάνει θαύματα… υπάρχει και το ΠΑΣΟΚ στη μέση.
Το άγχος για το «σπάσιμο» του Δήμου το έχουν κυρίως όσοι σχεδιάζουν να είναι υποψήφιοι Δήμαρχοι. Πρέπει να ξέρεις σε τι γήπεδο θα παίξεις και με τι κανόνες.
Περά από τα «σπασίματα» και τις όποιες ελπίδες  η αλήθεια είναι μία: χωρίς πόρους και χωρίς σωστή διαχείριση, όσους Δήμους και αν είναι το νησί μας το χάλι θα είναι το ίδιο και χειρότερο. «Σπάσιμο» του Δήμου χωρίς ουσιαστική αναθεώρηση του Καλλικράτη και παροχή πόρων στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν έχει νόημα.
Σαββατοκύριακο είναι, ας μην γκρινιάζουμε άλλο … Να σας κάνουμε ένα δωράκι; Το αγαπημένο μας on line ραδιόφωνο "toradiofono.gr" επέλεξε τραγούδια για το μήνα Ιανουάριο. Απλά σας τα χαρίζουμε.  Ακούστε και δείτε έδω

Μοιράσου το άρθρο!