Editorial

14/09/2013 - 06:46

Editorial - Σαββατοκύριακο 14 και 15 Σεπτεμβρίου 2013

>Σαββατοκύριακο 14 και 15 Σεπτεμβρίου 2013

«Του Σταυρού» σήμερα. Η Αγιάσος έχει και πάλι την τιμητική της. Σταθμός εορτολογικός και επίλογος των γιορτών του καλοκαιριού. Γιορτή που σηματοδοτεί ξεκίνημα μιας νέας χρόνιας όχι μόνο για μαθητές αλλά και για όσους ο Σεπτέμβρης είναι κάτι σαν «πρωτοχρονιά». Βέβαια ο καιρός έχει διάθεση καλοκαιριού χωρίς αυτό να είναι απαραίτητα κακό…


Απεργία καθηγητών, νέα βλάβη του «Ιonian Sky”, νέες κόντρες για γήπεδο και κολυμβητήριο, «ιερές» κόντρες παπάδων   …. Κι όμως  υπάρχει και μια αισιόδοξη είδηση για τη Λέσβο μετά από τόσο καιρό… Η πρώτη «τσαπιά» για τον οδικό άξονα Καλλονής – Σιγρίου είναι γεγονός. Δρόμος που πέρασε από χίλια μύρια κύματα. Μπορεί να ενοχλήσει κάποιους αλλά οφείλουμε να αναγνωρίσουμε τη συμβουλή του Νίκου Σηφουνάκη  και την προσπάθειά του για να ξεκινήσει αυτό το τόσο σημαντικό έργο για τη Λέσβο. Όχι δεν είναι «επιτυχία» του, απλά αναγνωρίζουμε το πείσμα του και την προσπάθειά του να παλέψει για αυτό το έργο από όλες τις πολιτικές θέσεις που βρέθηκε.


Κυριακή με δύο σημαντική ραντεβού. Το ένα μπορούμε να το ζήσουμε το άλλο μπορούμε να το παρακολουθήσουμε.  3η κατά σειρά Γιορτή Εθελοντισμού και Κοινωνικής Προσφοράς  στην Σκάλα Καλλονής. Οι εθελοντές όλου του νησιού συγκεντρώνονται και γιορτάζουν.  Δεν είναι μια απλή γιορτή. Είναι κάλεσμα ευαισθητοποίησης, κάλεσμα αλληλεγγύης.  
Το δεύτερο ραντεβού είναι τηλεοπτικό. Η Καλλονή δίνει τον τέταρτο αγώνα Γήπεδο Ριζούπολης Κυριακή, 15 Σεπ 2013 18:15 Απόλλων Σμύρνης ΑΕΛ Καλλονής.

Και για επίλογο κάτι δικό μας. Από σήμερα κάτι νέο ξεκινάει στο Lesvosnews.net
"Λόγια... της Λέσβου" είναι ο τίτλος της νέας ενότητας που θα περιλαμβάνει διηγήματα με φόντο τη Λέσβο. Πρόκειται για διηγήματα που δημοσιεύονται για πρώτη φορά.

Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους και Χρόνια Πολλά σε όσους και όσες γιορτάζουν.

Μοιράσου το άρθρο!