Editorial

21/12/2013 - 11:27

Editorial - Σαββατοκύριακο 21 και 22 Δεκεμβρίου 2013

Πρώτη μέρα του χειμώνα 21 Δεκεμβρίου. 4 ημέρες πριν τα Χριστούγεννα. Πληροφορίες γνωστές. Το Σαββατοκύριακο συνήθως είναι καθαρός χρόνος για σκέψεις και για φίλους. Η προετοιμασία για τις γιορτές, τα ανοιχτά καταστήματα για το Σαββατοκύριακο δεν σ’ αφήνουν χρόνο για φίλους και σκέψεις.
Μάλλον και ο Δήμαρχος Λέσβου και οι Αντιδήμαρχοι Λέσβου έχουν πολλές δουλειές και έτσι δεν βρήκαν χρόνο να αναρτήσουν τα στοιχεία για την περιουσιακή τους κατάσταση. Σύμφωνα με το Ν.3852/2010 (Καλλικράτης) και συγκεκριμένα με το αρ. 61 παρ. 4  ο Δήμαρχος , οι Αντιδήμαρχοι , τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής , είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν την ετήσια δήλωση για την περιουσιακή τους κατάσταση σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και να τη δημοσιοποιούν με δημόσια ανάρτηση. Μέχρι σήμερα ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι (εξαίρεση Κατράνης,Κουμαράς,Τσακίρης)  δεν έχουν δείξει συνέπεια σ’ αυτή την υπόχρεωση.

Σε μια εποχή που όλα κρίνονται «πονηρά» τέτοιες παραλήψεις δίνουν το δικαίωμα στους πολίτες να κάνουν «πονηρές» σκέψεις.
Το ίδιο ισχύει και για τους  Αντιπεριφερειάρχες (εξαίρεση Γιαννάκης και Μάρκου) που και αυτοί ξέχασαν…
Αυτά προς το παρόν… θα επανέλθουμε.
Καλό Σαββατοκύριακό
 

Μοιράσου το άρθρο!