Editorial

28/12/2013 - 08:52

Editorial - Σαββατοκύριακο 28 και 29 Δεκεμβρίου 2013

yle="text-align: justify;">Σαββατοκύριακο 28 και 29 Δεκεμβρίου 2013
Τελευταίο Σαββατοκύριακο του 2013. Ξεκίνησε η διαδικασία απολογισμών, ανασκοπήσεις για τα καλύτερα και τα χειρότερα. Ήταν μια δύσκολη χρονιά, θα είναι μια δύσκολη χρονιά. Αν και η μέτρηση του χρόνου είναι ανθρώπινη επινόηση συνηθίζουμε να μετράμε τη ζωή μας με τα χρόνια. Το ζητούμενο βέβαια είναι στιγμές που κρατάνε για χρόνια αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.
Για τη Λέσβο μάλλον δεν ήταν και η καλύτερη χρονιά. Τα σημάδια της κρίσης είναι πλέον ορατά σε όλους τους τομείς: ανεργία, άνθρωποι χωρίς φάρμακα και περίθαλψη, άνθρωποι σκιές.
Χωρίς Δημοτική Αρχή ο Δήμος Λέσβου μιας και η δημοτική παράταξη του Δημήτρη Βουνάτσου είναι μειοψηφία.
Ψεύτικες οι υποσχέσεις για το «σπάσιμο» του Δήμου Λέσβου.
Στα θετικά η άνοδος της ΑΕΛ Καλλονής στην Super Legaue, παρατράγουδα με την κατασκευή του γηπέδου.
Στα θετικά η αύξηση του τουριστικού ρεύματος κυρίως από την Τουρκία.
Αλλά η πρόθεσή αυτού του σημειώματος δεν είναι η ανασκόπηση.
Το ζητούμενο είναι η ομορφιά και το χαμόγελο. Λιγόστεψε και η ομορφιά και το χαμόγελο στο νησί μας. Λιγόστεψε η χαρά.
Και όμως υπάρχουν τόσα πολλά που μπορούν να μας χαρίζουν και ομορφιά και χαμόγελο. Όσες κι αν είναι οι δυσκολίες είναι ευλογία που ζούμε σ’ αυτό τον τόπο. Περισσότερη καλή διάθεση και ας καλλιεργήσουμε λίγο την ελπίδα μέσα μας.
Το 2014 είναι χρονιά Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών (και Ευρωεκλογών). Ας σκεφτούμε ότι για τα «γκρίζο της πολιτικής εικόνας» του νησιού μας έχουν και εμείς ευθύνη. Ας αρχίσουμε με την αυτοκριτική μας για όσα ψηφίζαμε και… ίσως χαμογελάσουμε περισσότερο το 2014.

Μοιράσου το άρθρο!