Editorial

07/12/2013 - 07:55

Editorial - Σαββατοκύριακο 7 και 8 Δεκεμβρίου 2013

yle="text-align: justify;">Σαββατοκύριακό 7 και 8 Δεκεμβρίου
To Σαββατοκύριακο πρέπει να είναι καθαρός χρόνος. Να καθαρίζεις το μυαλό από σκέψεις και προβλήματα. Να απολαμβάνεις τη φύση, να αναζητάς την αγωγή της ψυχής (ψυχαγωγία). Το κρύο ίσως να είναι εμπόδιο σε όλα αυτά. Τα οικονομικά προβλήματα είναι το άλλο μεγάλο πρόβλημα.
Ζούμε σε ένα ευλογημένο τρόπο με πολλές ομορφιές. Αρκετές από αυτές είναι άγνωστες ακόμη και για τους μόνιμους κάτοικους της Λέσβου. Πριν από μερικές μέρες δημοσιεύσαμε στη σελίδα μας στο facebook μια φωτογραφία από το σπήλαιο του Αγ. Φιλίππου στη Θερμή. Οι αναγνώστες μας εκπληκτικοί αναζητούσαν που είναι αυτό το σπήλαιο… Ας αφιερώνουμε λοιπόν κάποια Σαββατοκύριακα στην εξερεύνηση του νησιού μας. Καλό θα μας κάνει και θα μάθουμε να αγαπάμε αυτόν τον ευλογημένο τόπο.
Αλλά ο τόπος δεν είναι μόνο ο τόπος… είναι και οι άνθρωποι. Αρκετοί έχουν φιλοδοξίες να σώσουν αυτόν τον τόπο. Από χθες ξεκίνησε το προεκλογικό παιχνίδι για το Δήμαρχο Λέσβου. Και ξεκίνησε από το χώρο της Αριστεράς με το χειρότερο τρόπο. Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του Στράτου Γεωργούλα και η συγκρότηση της δημοτικής κίνησης «Ο άλλος δρόμος». Αλλά μάλλον δεν μιλάμε για άλλο δρόμο αλλά για τον ίδιο δρόμο. Καμιά ογδονταριά άνθρωποι από το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ κυρίως μαζεύτηκαν  και αποφάσισαν ποιος θα είναι ο υποψήφιος Δήμαρχος. Κλειστή συνάντηση σε άιθουσα ξενοδοχείου.Τουλάχιστον στα κομματικά όργανα αποφασίζουν περισσότεροι. Η νέα κίνηση ξεκίνησε με μια μεγάλη επικοινωνιακή γκάφα. Προηγήθηκαν «επιλεγμένα»  δημοσιεύματα για στήριξη της κίνησης από μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΚΚΕ, πουλήθηκε το παραμύθι για «παναριστερά» και αργότερα είχαμε την επίσημη ανακοίνωση για τη δημιουργία της νέας δημοτικής κινήσης. Ακολούθησαν όμως και οι κατηγορηματικές διαψεύσεις ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τη στήριξη αυτής της κίνησης. Οπότε από τα κόμματα μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τη συγκεκριμένη δημοτική κίνηση. Το αν συμμετέχουν μέλη από κάποιο άλλο κόμμα αυτό δεν σημαίνει «παναριστερά». Επιλέγει να είναι υποψήφιος Δήμαρχος ένας αξιόλογος επιστήμονας με λανθασμένο τρόπο. Πότε θα μάθουμε να διαμορφώνουμε πρώτα το πλαίσιο αρχών και θέσεων και μετά (με ψηφοφορία) να επιλέγεται ο εκφραστής αυτών των αρχών και θέσεων. Δεν μπορεί οι 80 «φωτισμένοι» της Λέσβου (με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ) να «διορίζουν» υποψήφιο και μετά να καλούμε τον κόσμο να τρέξει πίσω από αυτή την υποψηφιότητα.
Σε μια κρίσιμη περίοδο που η συζήτηση για την κεντροαριστερά φουντώνει είναι κρίμα να επιμένουμε σε παλαιοκομματικές τακτικές που τελικά οδηγούν σε ναυάγιο. Ας μην ξεχνάμε ότι και η υποψηφιότητα Δημήτρη Βουνάτσου κάπως έτσι παρουσιάστηκε και… κατέληξε στα γνωστά αποτελέσματα. Ας βγούμε από το σπήλαιο… (βλέπε φώτο). Ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες επιλογής υποψηφίου Δημάρχου από τους πολίτες και όχι διορισμένους (υποψήφιους) με περιτύλιγμα!
Αλλά αρκετά με την πολιτική γκρίνια. Κυριακή 8 Δεκεμβρίου ξεκινάει κάτι καλό στη Μυτιλήνη. Το Aegean Docs.  Ένας θεσμός ξεκινάει και αν μη τι άλλο βγάζει τη Μυτιλήνη από την χειμερινή αφάνεια…

 

(φωτογραφία Στέλλα Αντωνίου)

Μοιράσου το άρθρο!