Editorial

12/02/2014 - 07:04

Editorial - Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

yle="text-align: justify;">Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014
Ο   Άλφρεντ Χίτσκοκ πέθανε στις 29 Απριλίου 1980. Αν ζούσε και αν γνώριζε την ύπαρξη της Λέσβου τότε σίγουρα θα σκηνοθετούσε το θρίλερ  «Στο δρόμο με το Καλλικράτη»  ή «13 πρώην Δήμοι ζητούν δικαίωση» ή «Ποιος σκότωσε τον Μπάμπη Αθανασίου;» ή  «Ο Βουνάτσος που γνώριζε πολλά».
Και χθες ζήσαμε την αγωνία αν θα κατατεθεί η τροπολογία για το «σπάσιμο» του Δήμου Λέσβου.  Πολλές πληροφορίες, αντικρουόμενες διαρροές και παρασκήνιο. (Μέχρι πότε το παρασκήνιο θα καθορίζει τις ζωές μας;).  Είχαμε και μια μικρή «αναταραχή» στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας.  Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Βογιατζής σε ανακοίνωσή του υπογραμμίζει: «να διευκρινίσω πως το καθ’ ύλην αρμόδιο Υπουργείο για τα θέματα αναδιάρθρωσης των Δήμων και συνεπώς για να καταθέσει σχετικό Σχέδιο Νόμου είναι το Υπουργείο Εσωτερικών και όχι το Υπουργείο Δικαιοσύνης».  Πολλοί ερμήνευσαν αυτό το σημείο της ανακοίνωσης του ως «καρφί» για τον Υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου.  Μετά το «σπάσιμο» του Δήμου Λέσβου πολλοί είναι αυτοί που θα θελήσουν να διεκδικήσουν την πατρότητα της νίκης.
Το θέμα με την τροπολογία για το «σπάσιμο» του Δήμου Λέσβου μάλλον θα έρθει σήμερα στη Βουλή. Η χθεσινή μέρα ήταν δύσκολη για το Υπουργείο Εσωτερικών.... μπερδέματα με την τροπολογία για την ψήφο των μεταναστών.  (Βέβαια κάθε φορά που γράφουμε ότι έρχεται η τροπολογία βάζουμε σε δοκιμασία την αξιοπιστία μας αλλά διαφορετικά δεν γίνεται...)
Εντύπωση προκαλεί η "διαφορετική" αγωνία στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στη Λέσβο... δεν θα χαρούν και τόσο αν «σπάσει» ο Δήμος Λέσβου. Το μεγάλο γέλιο όμως θα πέσει αν «σπάσει» ο Δήμος Λέσβου και καταψηφίσουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ την τροπολογία στη Βουλή. Με τι μούτρα θα αντικρίζουν το κόσμο... Ας μην προτρέχουμε όμως το «θρίλερ» του Καλλικράτη μπορεί να γίνει πολύ εύκολα «δράμα» ή «κωμωδία».
Ο Δήμαρχος Δημήτρης Βουνάτσος και χθες εμφανίστηκε σίγουρος για το «σπάσιμο» του Δήμου Λέσβου. Ανεξάρτητα αν διαφωνεί κάποιος ή όχι με το Δημήτρη Βουνάτσο και επειδή είναι ένας ευφυής πολιτικός σε καμιά περίπτωση δεν θα έκανε δηλώσεις για το «σπάσιμο» του Δήμου Λέσβου αν δεν ήταν σίγουρος. Βέβαια στην πολιτική όλα γίνονται και .... άντε να περάσει και η σημερινή μέρα να δούμε τι θα μας «κληρώσει». Πάντως οι πληροφορίες επιμένουν για δύο Δήμους στη Λέσβο.
 

Μοιράσου το άρθρο!