Editorial

14/05/2014 - 05:44

Editorial - Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Τετάρτη 14 Μαΐου 2014
Πόσοι άνθρωποι χθες είδαν τον Αντώνη Σαμαρά; Η ερώτηση είναι σοβαρή και καθόλου ειρωνική. Η ΝΟΔΕ Λέσβου επέλεξε να παρουσιάσει τον Πρωθυπουργό μας σε επιλεγμένο δείγμα ψηφοφόρων της. Αλλά ας πάρουμε την ιστορία από την αρχή.
Ο Αντώνης Σαμαράς περιοδεύει σε πόλεις της Ελλάδας για τις ευρωεκλογές. Μια από τις τυχερές πόλεις – λέμε τώρα – είναι και η Μυτιλήνη. Από τα κεντρικά της Νέας Δημοκρατίας, όπως μαθαίνουμε, επιθυμία τους ήταν μια μεγάλη κεντρική συγκέντρωση στην προκυμαία Μυτιλήνης. Άλλη όμως ήταν η γνώμη της ΝΟΔΕ Λέσβου. Δύσκολη εποχή για συγκεντρώσεις άσε που υπάρχει ο κίνδυνος του «ατυχήματος». Κάποιος θα βρεθεί να αποδοκιμάσει και...αυτό θα γίνει το μοναδικό πλάνο που θα παίξει στα αθηναϊκά ΜΜΕ. Οπότε βρέθηκε λύση: ο Αντώνης Σαμαράς να μιλήσει στους αγρότες της Λέσβου, στους νέους αγρότες. Και μίλησε! Υπόσχεθηκε για άλλη μια φορά αφορολόγητο πετρέλαιο στους αγρότες... κάτι που δεν αφορά και τόσο τη Λέσβο...Αλλά οι πραγματικοί αγρότες δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους μετά τις μεγάλες περικοπές στις επιδοτήσεις τους και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη διάθεση των προϊόντων τους. Άραγε σηκώθηκε κάποιος να πει στον Αντώνη ότι φέτος η Λέσβος έχασε 600.000 ευρώ από λάθη του ΟΣΔΕ; Ασφαλώς όχι! Επιλέχτηκαν αγρότες από την τοπική Νέα Δημοκρατία που είναι βέβαιο ότι δεν θα γκρινιάξουν και θα θαυμάσουν το μέγεθος του Αντώνη Σαμαρά.  Ο Αντώνης Σαμαράς λοιπόν κατά την επίσκεψή του στο εργοστάσιο της  ΕΑΣ Λέσβου στα Πάμφιλα μίλησε στους  αγρότες που είχε επιλέξει η Νέα Δημοκρατία. Το ίδιο έγινε λίγο αργότερα και στο ξενοδοχείο Ηλιοτρόπιο που μίλησε σε περιορισμένο και ελεγχόμενο δείγμα στελεχών και επιχειρηματιών της Νέας Δημοκρατίας. Ομιλίες σε αποστειρωμένο περιβάλλον. Μέχρι και τους δημοσιογράφους είχαν αποκλείσει!  Οπότε φανταζόμαστε το σκηνικό.... ο Αντώνης Σαμαράς θα μάζεψε πολλά καλά λογάκια! Ανάμεσα στις δύο ομιλίες έκανε και μια στάση εκτός προγράμματος στην εκκλησία του Αγίου Θεράποντα... ήταν χθες ο πανηγυρικός εσπερινός. Η εικόνα του Πρωθυπουργού στην εκκλησία είναι πάντα μια καλή εικόνα.
Τι  νόημα είχε η επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στη Λέσβο;  Τι νόημα είχε η αποστειρωμένη επίσκεψη ενός Πρωθυπουργού που δεν τολμά να συναντήσει τους πολίτες; Τι νόημα έχει η επίσκεψη αν ο Πρωθυπουργός δεν ακούσει τα προβλήματα από όλους τους εκπροσώπους των φορέων του νησιού; Κι αν δεχτούμε ότι ήταν καθαρά προεκλογική επίσκεψη τότε ζημιά έκανε στη Νέα Δημοκρατία παρά καλό. Η εικόνα του Πρωθυπουργού που κρύβεται  είναι τραγική.
Επομένως η απάντηση στο αρχικό ερώτημα πόσοι άνθρωποι είδαν τον Πρωθυπουργό είναι απλή.  Όσες ήταν οι τηλεφωνικές κλήσεις της Δευτέρας από τη ΝΟΔΕ Λέσβου προς τους «ελεγχόμενους» φίλους της Νέας Δημοκρατίας. Δευτέρα, παραμονή της επίσκεψης του  Πρωθυπουργού, τα τηλέφωνα έπεφταν βροχή.
Ελπίζουμε την επόμενη φορά που θα έρθει – αν ξανάρθει – να συναντήσει περισσότερους  πολίτες και να γνωρίσει τους αληθινούς Μυτιληνιούς που καμία σχέση δεν έχουν με το «ελεγχόμενο δείγμα»  που του παρουσίασαν.  Και να πάει και σε ένα καφενέ κάποιο βραδύ, να συναντήσει αληθινούς αγρότες και να ακούσει τις αγωνίες τους, να καταλάβει τις δυσκολίες  που περνάνε.  
«Τσαλάκωσε» λίγο την εικόνα σου Αντώνη ... μας αρκεί το απολιθωμένο δάσος που έχουμε... Μην σε κουβαλάνε  στη Μυτιλήνη σαν απολίθωμα.

ΥΓ: αυτό που στο χθεσινό editorial είχαμε αναφέρει ως ανέκδοτο έγινε πραγματικότητα: ο Αντώνης Σαμαράς ανακοίνωσε τη διάσπαση της Λέσβου σε 3 Δήμους με την πρώτη ευκαιρία... ! ! !

(φωτογραφίες: Ο Αντώνης Σαμαράς στην ΕΑΣ Λέσβου... όλοι είναι ευτυχισμένοι τα προβλήματα λύθηκαν! )
 

Μοιράσου το άρθρο!