Editorial

18/03/2015 - 07:00

Editorial - Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

&l

aquo;Στάση εργασίας στο Νοσοκομείο Μυτιλήνη ενάντια στο “φακελάκι”! »  Αυτή την «είδηση» θα τη διαβάσουμε μόνο πρωταπριλιά.  Αντίθετα την Πέμπτη 19 Μαρτίου θα έχουμε στάση εργασίας στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης καθώς η Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου με ανακοίνωσή της  καταδικάζει το περιστατικό ξυλοδαρμού ιατρού από συνοδό ασθενή.

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων να τονίσουμε ότι: α) τέτοια περιστατικά βίας ασφαλώς κα τα καταδικάζουμε όλοι μας β) υπάρχει μια μερίδα ιατρών και εργαζομένων – κατά την άποψή μας μικρή – στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης που δίνει καθημερινό αγώνα και κάνει εξαιρετική δουλειά.

Για τους υπόλοιπους, η  αριστερόστροφη Ένωση Ιατρών ΕΣΥ  Λέσβου, να διαβάζει τα σχόλια που γράφονται και λέγονται για το Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Πόσοι συμπολίτες μας έχουν να διηγηθούν «ζόρικες εμπειρίες» στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Και σε αυτό η ευθύνη δεν είναι μόνο στα «μνημόνια» και στην οικονομική κρίση.  Είναι και η κακώς εννοούμενη «συναδελφική αλληλεγγύη» που η Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου στις ανακοινώσεις της την έχει κάνει σημαία με τρόπο άκρως προκλητικό.

Δεν μπορεί να βγάζουν ανακοίνωση για το «φακελάκι» στο μαιευτήρα και να κάνουν ανάλυση για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γιατροί αθωώνοντας έτσι το γιατρό. Δεν μπορεί οι γιατροί να μην ξέρουν τίποτα για τις εφημερίες που γίνονται από το σπίτι. Δεν μπορεί να μην ξέρουν τίποτα για τα «φακελάκια» που σύμφωνα με τους πολίτες είναι θεσμός.  Και το αισχρότερο είναι ότι πουλάνε ως «Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου» το αριστερό προφίλ τους.... Αν αυτή είναι η Αριστερά τότε δεν υπάρχει καμιά ελπίδα.

Οι συνδικαλισταράδες που γράφουν αυτές τις ανακοινώσεις ας έρθουν σε επαφή με το κόσμο και ας μην ζουν στο ψεύτικο αριστερό μαντρότοιχο που έχουν φτιάξει. Αρκετά.

Μοιράσου το άρθρο!